Nemcsakfoci: Zseniális, soha nem látott gól született a magyar jégkorong-bajnokságban - videó

Szenzációs gól született a jégkorong Erste Liga DEAC–UTE mérkőzésén. A vendégcsapat támadója, a kanadai Taylor Stefishen úgynevezett "michigani találatot" vagy "lacrosse-gólt" ért el.
Dudás Gábor 2019. február 22., péntek 11:31
Szenzációs gól született a jégkorong Erste Liga DEAC–UTE mérkőzésén. A vendégcsapat támadója, a kanadai Taylor Stefishen úgynevezett "michigani találatot" vagy "lacrosse-gólt" ért el.
Szerző: Dudás Gábor 2019. február 22., péntek 11:31

Ennek a trükknek a lényege, hogy a játékos az ütője tollára véve vágja be a korongot az ellenfél kapujába. Ilyen gólt a rendelkezésre álló információk szerint még soha senki nem szerzett magyar bajnokságban - írja a Magyar Jégkorong Szövetség.

Taylor Stefishen (UTE) gólja:

Az első hasonlót, amire az egész világ felkapta a fejét, 1996 márciusában ütötte Mike Legg, az észak-amerikai NCAA ligában érdekelt Michigan Wolverines jégkorongozója.

A talán leghíresebb és legtöbbször felidézett “michigani” pedig a finn Mikael Granlundé, aki a 2011-es pozsonyi jégkorong-világbajnokságon az Oroszország elleni elődöntőben csinálta meg a trükköt.

Taylor Stefishen, az UTE játékosa most hozzájuk csatlakozott. Találata nemzetközi szinten is érdeklődésre tarthat számot, az Erste Ligában pedig nyilvánvalóan jó eséllyel indul az év gólja versenyben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz