Foci vb: Egy félidőn át aludt Nigéria, majd a második félidőben bedarálta Izlandot – videó

Egy félidőt kapura lövési kísérlet nélkül játszott végig Nigéria, azonban jobb arcukat mutatva érkezett vissza az öltözőből, és Ahmed Musa vezérletével két gólt is rúgtak a második játékrészben.
Csakfoci Admin 2018. június 22., péntek 18:55
Egy félidőt kapura lövési kísérlet nélkül játszott végig Nigéria, azonban jobb arcukat mutatva érkezett vissza az öltözőből, és Ahmed Musa vezérletével két gólt is rúgtak a második játékrészben.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. június 22., péntek 18:55

I. félidő

Lendületesebben kezdte a találkozót Izland, hiszen a nigériai kapusnak, Uzohónak több védést is be kellett mutatnia. A kezdeti izlandi rohamok az idő múlásával alábbhagytak és olykor mezőnyjáték is folyt a pályán. A hosszabbításában Izland volt a legközelebb a gólszerzéshez, Sigurdsson jobboldali szabadrúgása után öt méterről Finnbogason a bal sarok mellé fejelt, míg a végig mezőnyfölényben játszó Nigéria pedig ismét lehozott egy félidőt kapura lövési kísérlet nélkül, így 0-0-al zárult az első játékrész.

II. félidő

A fordulás után egy kicserélődött nigériai válogatott lépett pályára. Ennek eredménye meg is lett, hiszen Ndidi 25 méterről veszélyeztetett, de célt tévesztett. A 49. percben Victor Moses sprintelt a jobboldalon, majd a beadása után Ahmed Musa bombázott az izlandi kapuba (1-0). A vezető gól megszerzése után a nigériaiak vérszemet kaptak, sorra dolgozták ki a szebbnél-szebb helyzeteket. A 74. percben Ahmed Musa tekerése a felső lécen csattant, majd alig fél perccel később már gólnak örülhetett - kicselezte az izlandi kapust, Halldorssont és az ötösről a bal felsőbe lőtt (2-0).

A 80. percben Ebuehi lökte fel Finnbogassont az ötös sarkánál, majd a videóbírózás után büntetőt kapott Izland. A labda mögé Gylfi Sigurdsson állt, de kihagyta a tizenegyest, s így maradt sokak meglepetésére a 2-0-s nigériai győzelem.

Világbajnokság, D-csoport

Nigéria-Izland 2-0 (Musa 49., 75.)

Nigéria: Uzoho – Omeruo, Ekong, Balong – Moses, Etebo (Iwobi, 90.), Mikel, Ndidi, Idowu (Ebuehi, 46.) – Musa, Iheanacho (Ighalo, 85.)

Izland: Halldorsson – Saevarsson, Árnason, R. Sigurdsson (Ingason, 65.), Magnússon – Gíslason, Gunnarsson (Skúlason, 87.), G. Sigurdsson, Bjarnason – Finnbogason, Bödvarsson (Sigurdarson, 71.)

A csoport állása: 1. Horvátország 6 pont (5-0) - már továbbjutott, 2. Nigéria 3, (2-2) 3. Izland 1 (1-3), 4. Argentína 1 (1-4)

 

Összefoglaló

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz