Eb-selejtezők: Anglia is kijutott, hatalmas bajban van a címvédő Olaszország - eredmények, videók

Az angol labdarúgó-válogatott kijutott a jövő nyári Európa-bajnokságra, mivel házigazdaként 3-1-re legyőzte a címvédő Olaszországot a selejtezők keddi játéknapján.
Csakfoci.hu 2023. október 17., kedd 23:11
Az angol labdarúgó-válogatott kijutott a jövő nyári Európa-bajnokságra, mivel házigazdaként 3-1-re legyőzte a címvédő Olaszországot a selejtezők keddi játéknapján.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. október 17., kedd 23:11

Az angoloknak a jövő évi lesz a 11. kontinensbajnoki részvételük. Az olaszok kijutása korántsem biztos, ugyanis a C csoportban az ukránok 3-1-re győztek Máltán, így ők a tabella második helyén állnak és három pont az előnyük, bár egy mérkőzéssel többet játszottak, mint Olaszország.

A házigazda németek mellett a selejtezőből eddig nyolc válogatott biztosította a helyét a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon, amelyre június 14. és július 14. között kerül sor. A 2024-es labdarúgó Eb biztos résztvevői: Németország (házigazdaként), Spanyolország, Skócia, Franciaország, Törökország, Belgium, Ausztria, Portugália, Anglia

A magyarokkal azonos csoportban szereplő szerb válogatott a duplázó Aleksandar Mitrovic vezetésével 3-1-re nyert otthon Montenegró ellen, így egy pontra megközelítette a csoportot továbbra is veretlenül vezető, Litvániában 2-2-es döntetlent elérő magyar együttest, amelynek így egyetlen pontra van szüksége a kijutáshoz a hátralévő két találkozóján. (MTI)

Európa-bajnoki selejtezők, 8. forduló:

C-csoport:

Anglia-Olaszország 3-1

Málta-Ukrajna 1-3

Az állás: 1. (és továbbjutott) Anglia 16 pont/6 mérkőzés, 2. Ukrajna 13/7, 3. Olaszország 10/6, 4. Észak-Macedónia 7/6, 5. Málta 0/7

G-csoport:

Litvánia - Magyarország 2-2

Szerbia - Montenegró 3-1

Az állás: 1. Magyarország 14 pont/6 mérkőzés, 2. Szerbia 13/7, 3. Montenegró 8/6, 5. Litvánia 6/7, 4. Bulgária 2/6

H-csoport:

Észak-Írország - Szlovénia 0-1

San Marino - Dánia 1-2

Finnország-Kazahsztán 1-2

Az állás: 1. Szlovénia 19 pont (17-6), 2. Dánia 19 (17-7), 3. Kazahsztán 15, 4. Finnország 12, 5. Észak-Írország 6, 6. San Marino 0

A csoportok első két helyezettjei jutnak ki a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz