Botrány és halott szurkoló a világ egyik legnagyobb derbijén - videó, fotók

Lelőttek egy szurkolót a Vasco da Gama-Flamengo városi futballderbi után Rio de Janeiróban.
Dudás Gábor 2017. július 9., vasárnap 15:52
Lelőttek egy szurkolót a Vasco da Gama-Flamengo városi futballderbi után Rio de Janeiróban.
Szerző: Dudás Gábor 2017. július 9., vasárnap 15:52

A botrány már az 1-0-ás vendéggyőzelemmel zárult szombati mérkőzésen elkezdődött, amikor a lefújást követően a huligánok petárdákat és görögtüzeket hajigáltak a pályára és a játékosok futva menekültek be az öltözőbe. A Vasco drukkerei azután kezdtek el balhézni, hogy csapatuk 44 év után először kikapott hazai pályán az ősi rivális Flamengótól.

A stadionban házi készítésű robbanószerkezetek, kövek és székek, valamint egyéb pirotechnikai eszközök repkedtek a pályára, és többek között a Real Madridhoz tartó, mindössze 16 éves Vinícius Juniornak, a vendégek támadójának pedig a rendőrségi könnygázból és paprikaspray-ből jutott néhány "adag", amikor a rendfenntartók válaszul a drukkerekre rontottak.

A feldühödött hazai szurkolók egyébként a sajtópáholyba is betörtek, ahonnan rémülten menekültek a tévés és rádió újságírók, felszerelésüket is hátrahagyva.

A rendbontás a stadionon kívül folytatódott, amikor a drukkerek összecsaptak egymással és a rendőrökkel is. A meggyilkolt férfi mellett további három szurkolót lőtt sebekkel szállítottak kórházba.

Az áldozat a jelentések szerint egy 27 éves férfi volt, akit mellkason lőttek, két sérültet a lábukon találták el. (MTI / csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Haladás
Három játékos távozott
A kialakult nehéz helyzetre való tekintettel a Haladás azonnali hatállyal felbontotta Pálfi Donát, Vanja Zvekanov és Mohos Barnabás szerződését, akik így a szezon utolsó mérkőzésén sem lépnek pályára.
DVSC
Oliveira nem kell
Távozik a DVSC-től Joao Oliveira. A 28 éves svájci szélső 2023 nyarán érkezett Debrecenbe, a Lokiban 10 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, egy gólpassz fűződik a nevéhez.
Hosszabbított
Bernd Storck
Egy plusz egy évre írt alá a korábbi magyar szövetségi kapitány Sepsiszentgyörgyön.
Tovább az összes átigazoláshoz