Ilyen Eb-gólt is csak Magyarország kaphat: Széteső ruházatban lőtt a kapuba a svájci csatár - videó, fotók

A svájciak hosszú sérülésből visszatérő cserecsatára, Breel Embolo elég bizarr módon, a dekompressziós lábvédőjét elveszítve biztosította be Svájc győzelmét a Magyarország elleni Eb-csoportmeccsen.
Csakfoci.hu 2024. június 16., vasárnap 11:38
A svájciak hosszú sérülésből visszatérő cserecsatára, Breel Embolo elég bizarr módon, a dekompressziós lábvédőjét elveszítve biztosította be Svájc győzelmét a Magyarország elleni Eb-csoportmeccsen.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 16., vasárnap 11:38

A svájciak 2-1-re vezettek az A-csoport második összecsapásán, amikor a Monaco csatára, a csereként beállt Breel Embolo a 93. percben, Willi Orbán nagy hibáját kihasználva a kapuba emelt, és eldöntötte a meccset.

Gulácsi Péternek egyébként sem könnyű gólt lőni, de még nehezebb, ha váratlanul "megcsappan" a ruhatárad. Ahogy Embolo a magyar kapura tört a rosszul sikerült felszabadító fejes után, a comján lévő eszköz lecsúszott a lábáról, majd fennakadt a bokáján.

De a 27 éves játékost ez sem zavarta meg, sikerült leráznia a merevítőt a lábáról, majd kialakította a 3-1-es végeredményt.

Embolónak ez a gól tökéletes visszatérést jelentette a sérülésektől sújtott évei után. A legutóbbi idényben például csak öt alkalommal, összesen 181 percet játszhatott keresztszalag-szakadása miatt, ennek ellenére behívták a svájci keretbe, ami (magyar szempontból sajnos) egyelőre nyerő húzásnak bizonyult.

Sokáig sokan csak találgattak, mi eshetett ki Embolo ruházatából, végül maga a gólszerző adott magyarázatot, mondván egy dekompressziós nadrág volt az, ami elszabadult. Az eszköz célja, hogy futás közben enyhítse a játékos combjára nehezedő nyomást.

- Talán épp ez hozott szerencsét. Örülök, hogy tudtam segíteni a csapatnak - mondta Embolo, aki az elmúlt hetekben egy combsérülésből küzdötte fel magát, ezért volt szüksége az "önálló életre kelt" segédeszközre a lábán.

Embolo Magyarország elleni találata a 14. gólja volt a 64. fellépésén hazája színeiben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz