Eriksen 1100 nappal a szívmegállása után gólt lőtt az Eb-n, de jött a meglepetés - videó

1100 nappal a legutóbbi Eb-n elszenvedett szívmegállása után Christian Eriksen megszerezte Dánia első gólját a 2024-es Európa-bajnokságon. Az északiak azonban meglepetésre nem bírtak Szlovéniával a C-csoport első vasárnapi meccsén (1-1).
Csakfoci.hu 2024. június 16., vasárnap 19:55
1100 nappal a legutóbbi Eb-n elszenvedett szívmegállása után Christian Eriksen megszerezte Dánia első gólját a 2024-es Európa-bajnokságon. Az északiak azonban meglepetésre nem bírtak Szlovéniával a C-csoport első vasárnapi meccsén (1-1).
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 16., vasárnap 19:55

I. félidő:

A dánok irányították (szinte végig) a meccset, így az első játékrészt is, de a vezető góljukig Seskóé volt a legnagyobb lehetőség, a szlovénok fiatal klasszisa a 16. percben kis híján hatalmas gólt lőtt 25 méterről, de végül célt tévesztett.

A másik oldalon viszont Eriksen már pontos volt: Bah gyors bedobása után Wind sarokkal tette a labdát Eriksenhez, aki 7-8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 1100 nappal azután, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon, szívmegállása következtében összeesett a pályán Koppenhágában, a finnek elleni csoportmeccsen.

A Manchester United karmestere tíz perccel később majdnem megint összehozott egy gólt, pontosabban öngólt, ekkor Eriksen bepassza után Sesko csapattársát, Mlakart találta el, akiről majdnem a saját kapujába pattant a labda - centiken múlt az újabb dán gól!

A 43. percben a rutinos középpályás puskázott el egy lehetőséget Wind passza után, így maradt a 0-1 a szünetre.

II. félidő:

Az 55. percben Szlovénia megint a saját kapuját veszélyeztette a dán helyett, ezúttal Bijolról került kevés híján a labda Oblak hálójába. Tíz percre rá Höjlund a szlovén kapust rúgta telibe nagy helyzetben, válaszul viszont villantak a délszlávok is, Carin fejelt kevéssel a bal kapufa mellé.

Ez utóbbi lehetőség mintha fel is ébresztette a szlovénokat, akik szemmel láthatóan rájöttek, hogy lehet keresnivalójuk az egyre kényelmesebben futballozó északiak ellen.

A 76. percben Sesko még a bal kapufát találta telibe 23 méterről, nem sokkal később azonban már 1-1 volt az eredmény. Egy szöglet után Janza elé került a labda, 18 méterről lőtt is, a labda pedig Hjulmandon irányt változtatva a kapu közepében kötött ki (1-1).

Sőt, Sporar a 81. percben majdnem fordított is (lövése az oldalhálóban kötött ki), de végül Szlovénia az egy szerzett ponttal is elégedett lehet - Dánia már kevésbé.

2024-es Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló:

Szlovénia - Dánia 1-1 (Janza 77., ill. Eriksen 17.)

Szlovénia: Oblak - Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza - Stojanovic (Verbic, 67.), G. Cerin, Elsnik (Stankovic, 75.), Mlakar (Celar, 75.) - Sporar (Brekalo, 95.), Sesko (Kurtic, 95.)

Dánia: Schmeichel - Christensen, Andersen, Vestergaard - Bah, Hjulmand (Delaney, 90.), Höjbjerg (Norgaard, 83.), Kristiansen (Maehle, 79.) - Eriksen - Wind (Dolberg, 83.), Höjlund (Poulsen, 83.)

Korábban:

Lengyelország - Hollandia 1-2

Később:

21:00: Szerbia - Anglia

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz