Eb 2024: Southgate fantasztikus angol játékosokról beszélt, Yakin szerint Svájc volt jobb - így látták a szövetségi kapitányok a negyeddöntőt

Anglia egy kiélezett meccsen 11-esekkel kiejtette Svájcot a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Gareth Southgate nagyon elégedett volt csapata játékával. Murat Yakin szerint viszont Svájc többet érdemelt volna.
Csakfoci.hu 2024. július 7., vasárnap 9:16
Anglia egy kiélezett meccsen 11-esekkel kiejtette Svájcot a németországi Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Gareth Southgate nagyon elégedett volt csapata játékával. Murat Yakin szerint viszont Svájc többet érdemelt volna.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. július 7., vasárnap 9:16

Gareth Southgate ezen az Eb-n még nem értékelt ilyen pozitívan, mint Svájc legyőzése után.

- Fantasztikusak voltak a játékosok, most játszottunk a legjobban. Egy nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, védekezésben és támadásban is megnehezítették a dolgunkat. Hátrányból jöttünk vissza, ami megmutatta a csapat karakterét. Az egész mérkőzés során remek teljesítményt nyújtottunk. Vannak jó és rutinos 11-es lövőink, ezt be is bizonyítottuk. Higgadtnak kell maradni és bízni abban, hogy a kapusunk legalább egy labdát megfog. Most még nem beszélünk a torna megnyeréséről, de jó úton vagyunk. Hat év alatt harmadszor jutottunk elődöntőbe, ez sokat elárul a csapat erejéről.

Svájci kollégája, Murat Yakin csalódott volt.

- Nagyon fáj a búcsú, mert rengeteget dolgoztunk, sokat tettünk azért, hogy most is eredményesek legyünk. Több helyzetünk volt, mint Angliának, de egy kivételével sajnos mindent elhibáztunk. A 11-eseknél nem volt szerencsénk, de emelt fővel távozhatunk az Európa-bajnokságról.

A másik szombati negyeddöntőben Hollandia a papírformának megfelelően legyőzte Törökországot és Ronald Koeman csapata lesz Anglia ellenfele az elődöntőben. A másik ágon spanyol-francia összecsapást rendeznek a fináléért.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Ajka
Bobál Gergely
Bobál Gergellyel erősítette meg keretét az Ajka, aki 2 éves szerződést írt alá. A 28 éves csatár 136 NB II-es mérkőzésen lépett eddig pályára, melyeken 54 alkalommal volt eredményes.
Tovább az összes átigazoláshoz