Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Eb 2024: Anglia 11-esekkel ejtette ki Svájcot, így ott lesz a legjobb négy között - videó

1-1-es rendes játékidő után Anglia 11-esekkel ejtette ki Svájcot a negyeddöntőben.
Csakfoci.hu 2024. július 6., szombat 19:50
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
1-1-es rendes játékidő után Anglia 11-esekkel ejtette ki Svájcot a negyeddöntőben.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. július 6., szombat 19:50

I. félidő

A mérkőzés elején inkább Anglia birtokolta a labdát, majd Svájc lassacskán kijött a szorításból, és elkezdte növelni a mezőnyfölényét; Rice labdaeladása után Embolót tudták kiugratni, aki ezután ballal lőtt a 16-oson belülről, Konsa becsúszva tudott menteni. Az angolok is eljutottak párszor a svájci kapu előterébe, azonban nagy helyzetbe nem kerültek, valamint kaput eltalált lövésük sem volt. A 44. percben Saka egy villanás után szépen gurított vissza Mainoo elé, aki közelről lőni tudott ugyan, de a védők belevetődtek a próbálkozásába.

Felejthető, gól nélküli első félidőt láthattunk.

II. félidő

Az 51. percben Embolo kapott labdát a 16-oson belül, majd lefordult a védőjéről és Pickford kezébe gurított. Ez volt a találkozó első kaput eltalált lövése. Percekkel később Rodriguez balról tekert középre Embolo irányába, a svájci csatár Konsa szorításában fejelt Pickford kezébe. A 67. percben egy kifejelt labdát Aebischer állítgatás nélkül, jobbal lőtt kapura, alaposan fölément a próbálkozása.

A második félidőben aktívabb Svájc a 75. percben megszerezte a vezetést: Ndoye jobbról adott középre, a labda lelassult Stones lábán, de a hosszú oldalon érkező Embolo estében így is a kapuba tudta kotorni azt. A 80. percben a semmiből egyenlítettek az angolok: Saka jobbról beljebb tolta a labdát, majd ballal, a jobb kapufa segítségével a hálóba lőtte az első kaput eltalált angol lövést.

A folytatásban nem született több találat, így ezen a negyeddöntőn is hosszabbításra kerül sor.

Hosszabbítás

A hosszabbításban Rice távoli lövését nagyot vetődve védte Sommer a bal alsóból, míg Bellingham ballal próbálkozott, ám a svájciak kapusa könnyen fogta az emelését. A 2*15 perc legnagyobb lehetősége mégis a csereként beállt Shaqiri nevéhez fűződött, ő egy jobbról jövő szögletet egyből kapura tekert, Pickford lemaradt, végül a kapufa segítette ki Angliát.

Büntetők

Az első körben Palmer berúgta az angol oldalról, míg a svájciaktól Akanji pocsék lövését kivédte Pickford. A második rúgók magabiztosak voltak: Bellingham és Schär sem hibázott. A folytatásban Saka és Shaqiri sem hibázott. A negyedik körben aztán Toney és Amdouni is betalált, így a döntés Alexander Arnoldra maradt: ő is értékesítette a 11-est, ezzel pedig a legjobb négy közé lőtte Angliát.

Európa-bajnokság, negyeddöntők

Anglia-Svájc 1-1 (Saka 80., ill. Embolo 75.) - tizenegyesekkel: 5-3

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Konsa (Palmer, 78.) - Trippier (Eze, 78.), Mainoo (Shaw, 78.), Rice, Saka - Bellingham, Foden (Alexander-Arnold, 115.) - Kane (Toney, 110.)

Svájc: Sommer - Schär, Akanji, Rodríguez - Rieder (Zuber, 64.), Freuler (Sierro, 118.), Xhaka, Aebischer (Amdouni, 118.) - Ndoye (Zakaria, 98.), Embolo (Shaqiri, 109.), Vargas (Widmer, 64.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz