Fotó: uefa.com

Eb 2024: Kényszerszünet, VAR-ozás után befújt 11-es és német továbbjutás a második nyolcaddöntőben - videó

A házigazda németek simán verték a nagyot küzdő dánokat és Svájc után Németország is negyeddöntős.
Csakfoci.hu 2024. június 29., szombat 23:18
Fotó: uefa.com
A házigazda németek simán verték a nagyot küzdő dánokat és Svájc után Németország is negyeddöntős.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 29., szombat 23:18

A németek nagyon bekezdtek, a 3. percben Schlotterbeck fejelt közelről a kapuba, de mivel előtte Kimmich szabálytalan volt, a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal később Kimmich távoli lövését védte Schmeichel bravúrral, aztán Schlotterbeck fejesét tolta szögletre, majd ugyanígy tett Havertz 12 méteres próbálkozásánál is.

Negyedóra után kijött a németek szorításából Dánia, a 21. percben Erikssen lépett ki, de Rüdiger az utolsó pillanatban mentett. Két perccel később Maehle lőtt közelről mellé.

A 35. percben a hatalmas vihar és villámlás miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, a játékosok bevonultak az öltözőbe. 25 perc kényszerszünet után folytatódott a meccs és a németek majdnem megszerezték a vezetést, Havertz közeli fejesét bravúrral kiütötte Schmeichel.

A 42. percben a németek eladták hátul a labdát, Höjlund lecsapott rá, de az oldalhálóba vágta. Közvetlenül a szünet előtt egy szép kontra végén ismét Höjlund került helyzetbe, de Neuer remekül mozdult ki és tisztázott.

A második félidő elején egy kapu előtti kavarodás után Andersen lőtt a 8 méterről a kapuba, de a VAR szerint lesen volt, így a játékvezető nem adta meg a gólt. Két perccel később Andersen negatív hős lett, kézzel beleért egy labdába a tizenhatoson belül,  a VAR kihívta a bírót, aki ezt követően befújta a büntetőt, amit Havertz a bal sarokba helyezett.

Az 58. percben Havertz lépett ki ziccerben, de 10 méterről mellé gurított. Nem sokkal később  Höjlund lövését ütötte ki Neuer.

A 68. percben Musiala a saját térfeléről indult, senki nem zavarta és 9 méterről a bal alsóba gurított, kialakítva ezzel a 2-0-s végeredményt.  A 95. percben Havertz megint ziccerben léphetett ki, Schmeichel azonban nagyot védett.

A magyar válogatottal egy csoportban szereplő Svájc után tehát a németek is magabiztosan jutottak a legjobb nyolc közé.

Németország ellenfele a negyeddöntőben a Spanyolország-Georgia összecsapás továbbjutója lesz.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő:

Németország - Dánia 2-0 (Havertz 53. - 11-esből, Musiala 68.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz