Fotó: mlsz.hu

Eb 2024: Célegyenesben a fontos változás, ami a magyar válogatottat is érintheti - sajtóhír

Minden bizonnyal a héten eldől, hány játékost vihetnek magukkal a szövetségi kapitányok a nyári Európa-bajnokságra.
Csakfoci.hu 2024. április 22., hétfő 20:07
Fotó: mlsz.hu
Minden bizonnyal a héten eldől, hány játékost vihetnek magukkal a szövetségi kapitányok a nyári Európa-bajnokságra.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 22., hétfő 20:07

Az UEFA Nemzeti Csapatok Versenybizottsága hétfő délutáni ülésén megszavazta, hogy a nyári, németországi Európa-bajnokságon 23 helyett 26 főt nevezhetnek a játékoskeretekbe a szövetségi kapitányok - értesült a hírről a L'Équipe. A végleges döntés az európai testület végrehajtó bizottságára vár, ők a héten hozzák meg döntésüket.

A portál hozzátette, általában elfogadják a bizottság tanácsát, azonban lehetséges, hogy ezúttal a két javaslat között lesz a kompromisszum, méghozzá 25 fős keretekkel. Kiemelték, hogy a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke, Philippe Diallo a 23 fős keretek mellett érvelt, ami Didier Deschamps szövetségi kapitány álláspontja is volt.

A június 14-én rajtoló németországi eseményre jelen állás szerint minden szövetségi kapitány 23 játékost - köztük három kapust - nevezhet, ugyanakkor az előző Eb-n - a koronavírus-járványra hivatkozva - a válogatottak keretét 26 futballista alkotta, ahogy a 2022-es világbajnokságon is. A holland szövetségi kapitány, Ronald Koeman korábban abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet nevezni a nyári Eb-re, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetértett vele.

Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt jelezte, hogy sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot. A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban. Az idei Eb-kereteket legkésőbb június 7-ig kell kihirdetni.

Olvastad már?
Légiósok: A magyar válogatott játékos is megszólalt a bizonytalan jövőjével kapcsolatban
A magyar válogatott játékos Callum Styles azt mondja, egyelőre nem volt semmilyen megbeszélése arról, hogy a következő szezonban is a Sunderland játékosa marad vagy sem.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz