Magyarok adtak fontos díjat a foci-Eb legnagyobb hőseinek - fotó

A dán válogatott, illetve annak kapitánya, Simon Kjaer vehette át idén a Nemzetközi Fair Play Bizottság díját.
Dudás Gábor 2021. október 14., csütörtök 10:30
A dán válogatott, illetve annak kapitánya, Simon Kjaer vehette át idén a Nemzetközi Fair Play Bizottság díját.
Szerző: Dudás Gábor 2021. október 14., csütörtök 10:30

Mint emlékezetes, megdöbbentő pillanatokat élhettünk át mindannyian 2021. június 12-én, a Dánia-Finnország Eb-mérkőzésen. A meccs 40. percében a dánok játékosa, Christian Eriksen szíve megállt, eszméletét vesztette és kritikussá vált az állapota, végül nagy küzdelemben mentették meg az életét a közeli kórházban.

Mindkét csapat, de különösen a dánok, abszolút fegyelmezetten és tisztelettudóan viselkedtek az esemény során, azzal a súlyos érzelmi teherrel, amelyik rájuk szakadt, a társuk „lenni, vagy nem lenni” helyzete miatt. Rövid idő eltelte után a sport szeretete, a csapattársuk küzdelme az életéért, azt váltotta ki, hogy vezetők által felajánlott mérkőzés folytatásának másnapra történő halasztása helyett a dán csapat vállalta, hogy társuk érdekében folytatják a mérkőzést, hogy ezzel is testüket lelküket adják társuk meggyógyulásához. És bár a mérkőzést hatalmas küzdelemben elveszítették, tanúbizonyságot tettek arról, hogy a szolidaritás, az együttérzés, az egymásért való küzdelem a sportnak elengedhetetlen része, mely nélkül igazi sport nem létezik - írja a Nemzetközi Fair Play Bizottság közleményében.

Ezért kapta idén a dán válogatott a Bizottság díját, amelyet dr. Kamuti Jenő elnök és Deregán Gábor díjátadó nagykövet adott át az északi válogatott csapatkapitányának, Simon Kjærnek.

Kamuti Jenő - korábbi világbajnok és olimpiai ezüstérmes vívó, civil foglalkozásában sebész főorvos - elmondta, hogy különösen nagyra értékelte azt a jól felkészült, érzelemdús szervezést, amit a csapatkapitány az adott pillanatban megteremtett és ezzel is méltó helyzet alakult ki a világ szeme láttára a pályán.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz