Hivatalos: Távozik a posztjáról a hollandok kapitánya a budapesti Eb-kudarc után

A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos honlapján jelentette be, hogy Frank de Boer szövetségi kapitány lemondott a posztjáról.
Csakfoci Admin 2021. június 29., kedd 17:00
A Holland Labdarúgó-szövetség (KNVB) hivatalos honlapján jelentette be, hogy Frank de Boer szövetségi kapitány lemondott a posztjáról.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. június 29., kedd 17:00

Mint ismert, Hollandia nagy meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedett Csehország ellen a budapesti Puskás Arénában megrendezett Eb-nyolcaddöntőn, így búcsúzott a kontinenstornától.

A kiesést követően a holland szövetség közleménye szerint az 51 éves szakembernek legalább a negyeddöntőt el kellett volna érnie a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon ahhoz, hogy a jövőben is a csapatnál maradhasson. Mivel egy körrel előbb, a nyolcaddöntőben búcsúzott Csehország ellen, így Frank de Boer lemondott a posztjáról, mivel úgy érezte: nem ő a megfelelő ember a feladatra, döntését a vezetők elfogadták.

- Az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményünk kiértékelése után úgy döntöttem, nem folytatom szövetségi kapitányként a munkát. A célunkat nem értük el, ez egyértelmű. Amikor 2020-ban kineveztek a holland válogatott élére, megtisztelő volt ez a kihívás, de tisztában voltam azzal, hogy nagy nyomás fog rám nehezedni. Ez a nyomás folyamatosan csak nőtt, ami már egészségtelenné vált számomra és a csapat számára is, amely a világbajnokságra akarja kvalifikálni magát. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, természetesen a szurkolóknak és a játékosoknak - idézte Frank de Boer szavait a knvb.nl, amely hozzátette, később jelöli ki az új szövetségi kapitányt.

Frank de Boer 15 meccsen irányította a holland nemzeti csapatot, amelyeken 8 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség volt a mérlege.

Olvastad már?
Eb 2020: Öt olasz a torna álomcsapatában, Ronaldo kimaradt - az összes hír az Európa-bajnokságról itt!
Június 11. és július 11. között, 12 UEFA-tagország 11 városában - köztük Budapesten - rendezik meg a 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A csakfoci.hu részletesen foglalkozik az Eb-vel és minden vele kapcsolatos hírrel Eb-rovatában!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz