Csak a beoltottak mehetnek a budapesti Eb-meccsekre - ez a terv

A kormány - már az UEFA-val is közölt - terve alapján csak a koronavírus elleni vakcinával igazoltan beoltott szurkolók látogathatnak ki a magyarországi Eb-meccsekre.
Dudás Gábor 2021. március 25., csütörtök 12:51
A kormány - már az UEFA-val is közölt - terve alapján csak a koronavírus elleni vakcinával igazoltan beoltott szurkolók látogathatnak ki a magyarországi Eb-meccsekre.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 25., csütörtök 12:51

A nyáron, részben Budapesten megrendezésre kerülő labdarúgó Eb kapcsán már jelezte a kormány az UEFA felé, hogy a magyar terv az, hogy akit beoltottak, az részt vehet a mérkőzéseken - erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a csütörtöki Kormányinfón.

Mivel egy június közepi sporteseményről van szó, bízzunk benne, hogy magunk mögött hagyjuk ezt a szörnyű időszakot

- tette hozzá a miniszter, aki szerint az oltási terv alapján májusig mindenki megkaphatja a vakcinát, aki regisztrált, úgyhogy ez nem okozhat gondot.

Mint ismeretes, az UEFa elnöke, Alexander Ceferin a múlt héten jelentette be, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség nem engedélyezi, hogy nézők nélkül játsszák a meccseket a nyári Európa-bajnokságon, aminek az eredeti tervek szerint 12 város a rendezője.

– Minden házigazdának garantálnia kell, hogy a szurkolók ott lehetnek a stadionokban– kezdte Aleksander Ceferin, aki azt is elárulta, hogy a rendező városoknak április 7-ig kell benyújtaniuk a tervezetet azzal kapcsolatban, hogy mennyi szurkolót fognak beengedni a stadionjukba, az UEFA pedig ezt követően tesz hivatalos bejelentést. – Az április 20-i határidőt tűztük ki az Eb-vel kapcsolatos végső döntés meghozatalára. Az ideális forgatókönyv az, hogy a tornát az eredetileg kijelölt 12 helyszínen játsszák le, de ha ez nem lehetséges, akkor 10 vagy 11 országban lesz megtartva, ha egy vagy több helyszín nem felel meg az előírt feltételeknek - fogalmazott a szlovén focivezér.

Dánia: 30%

Dániában legalább 12 ezer szurkolót beengednek a stadionba a tavalyról idén nyárra halasztott labdarúgó Eb koppenhágai mérkőzésein.

Joy Mogensen kulturális miniszter csütörtöki bejelentése szerint a 38 ezer néző befogadására alkalmas Parken Stadion kapacitásának legalább 30 százalékát elérhetővé teszik a drukkerek számára. Hozzátette, amennyiben nyárig javul a koronavírus-járvány okozta helyzet, akkor akár még több szurkoló a helyszínen nézheti a dán fővárosban sorra kerülő találkozókat.

A skandináv ország sportági szövetsége üdvözölte a döntést, amelyet nagy és fontos lépésnek nevezett, hogy igazi futballparti legyen az Eb dániai helyszínén. A dán válogatott a finn, a belga és az orosz csapatot is hazai pályán fogadja a kontinensviadal csoportkörében - írja az MTI.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz