Eleshetnek a rendezési jogoktól azok a városok, akik nem tudják garantálni a nézők beengedését a stadionokba a tavalyról idénre halasztott nyári Európa-bajnokságon – idézi az UEFA elnökének szavait a Sky Sports.

A lap kiemeli, hogy a vírus eltérő szintjei és az egyes országokban alkalmazott különböző korlátozások miatt jelenleg még nem világos, hogy a drukkerek részt vehetnek-e mind a 12 városban a júniusi kontinenstornán, jelenleg pedig még Európa-szerte zárt kapuk mögött zajlanak a mérkőzések. Aleksander Ceferin elmondta, több forgatókönyvük is van az Eb-re, de azt kizártnak tartja, hogy egyetlen meccset is nézők nélkül kelljen megrendezni.

– Minden házigazdának garantálnia kell, hogy a szurkolók ott lehetnek a stadionokban– kezdte Aleksander Ceferin, aki azt is elárulta, hogy a rendező városoknak április 7-ig kell benyújtaniuk a tervezetet azzal kapcsolatban, hogy mennyi szurkolót fognak beengedni a stadionjukba, az UEFA pedig ezt követően tesz hivatalos bejelentést. – Az április 20-i határidőt tűztük ki az Eb-vel kapcsolatos végső döntés meghozatalára. Az ideális forgatókönyv az, hogy a tornát az eredetileg kijelölt 12 helyszínen játsszák le, de ha ez nem lehetséges, akkor 10 vagy 11 országban lesz megtartva, ha egy vagy több helyszín nem felel meg az előírt feltételeknek.”

Az UEFA célja tehát, hogy a 24 csapatos tornát június 11. és július 11. között Budapest, München, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku rendezze meg nézők előtt. A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor.