Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!

Szeretnénk, ha mindössze egyetlen kattintással vagy csupán néhány egyszeri beállítással segíthetnénk abban, hogy minél könnyebben hozzájuss a csakfoci.hu híreihez. Fusd át alábbi cikkünket, ahol sok-sok ábrával segítve megmutatjuk, hogyan tudod egyszerűsíteni a hírek követését mobilon, hogyan értesülhetsz a Facebookon új híreinkről és a napokban induló nyereményjátékainkról, valamint hogyan kaphatsz könnyedén értesítést a csakfoci.hu híreiről.
Csakfoci Admin 2017. április 5., szerda 16:35
Szeretnénk, ha mindössze egyetlen kattintással vagy csupán néhány egyszeri beállítással segíthetnénk abban, hogy minél könnyebben hozzájuss a csakfoci.hu híreihez. Fusd át alábbi cikkünket, ahol sok-sok ábrával segítve megmutatjuk, hogyan tudod egyszerűsíteni a hírek követését mobilon, hogyan értesülhetsz a Facebookon új híreinkről és a napokban induló nyereményjátékainkról, valamint hogyan kaphatsz könnyedén értesítést a csakfoci.hu híreiről.
Szerző: Csakfoci Admin 2017. április 5., szerda 16:35

VÁLASSZ AZ ALÁBBIAK KÖZÜL:

1. Így olvashatod a csakfoci.hu híreit mobilon egyetlen gombnyomással

2. Nyereményjáték és friss posztok a Facebookon - ezt állítsd be


3. Így kaphatsz értesítést a legexkluzívabb és legfontosabb hírekről, információkról


4. Így tedd a csakfoci.hu-t a kedvencek közé

 

Kezdjük az egyszerűbb funkcióktól, amiket biztosan sokan már használnak már, de reméljük sokaknak nyújt új és hasznos információt is! Első körben négy beállítást kínálunk számodra!

1. Olvasd a csakfoci.hu híreit mobilon egyetlen gombnyomással!

Olvasóink fele már mobiltelefonon követi honlapunkat. Ha Te is unod, hogy rendre be kell ütnöd a böngészőben a www.csakfoci.hu-t, akkor itt egy egyszerű, kézenfekvő funkció a számodra. Add a csakfoci.hu parancsikonját a mobiltelefonod kezdőképernyőjéhez, főképernyőjéhez, amely onnantól kezdve úgy működik, mintha egy alkalmazást töltöttél volna le. Mutatjuk az Androidos és iOS-es okostelefonon működő megoldást!

 

Hozzáadás kezdőképernyőhöz iPhone-on: Nyisd meg a www.csakfoci.hu címlapját egy böngészőben. A gyári, Safari-böngésző megnyitása után alul található funkciógombok - lásd a lenti képen - közül a középsőt kiválasztva felkínál néhány opciót a telefon (ha valamilyen oknál fogva ez az alsó sáv nem jelenik meg, az ujjaddal görgesd fel/le a képernyőt, és akkor feltűnik a kívánt sáv). A narancssárga nyíl mutatja, hogyan lehet a www.csakfoci.hu parancsikonját az iPhone főképernyőjéhez adni. Kattints az ábrán látható "Főképernyőhöz adás" gombra, majd ezt követően kattints a közben feltűnő Hozzáadás feliratra. Ezzel tulajdonképpen egy, az alkalmazásoknál megszokott gyorsgomb jön létre a telefon főképernyőjén. Innentől kezdve nem szükséges újra és újra elindítani a böngészőt, beírni vagy a kedvencek között megkeresni a csakfoci.hu oldalt, hanem egyetlen "gombnyomással" a böngésző megnyílik és a weboldal betöltődik. Egyszerű és nagyszerű! :) 

Hozzáadás kezdőképernyőhöz Androidos okostelefonon: a fentihez hasonló módon, amikor pl. Chrome böngészőben betöltöd a csakfoci.hu nyitóoldalát, jobbra fent látható egy függőlegesen 3 pontot ábrázoló gomb. Ezt megérintve fentről legördül egy menülista, és a lenti képhez hasonló fogad minket. A hozzáadás a kezdőképernyőhöz menüponttal, majd mentéssel ("leokézással") lehet egy mobilalkalmazáshoz hasonló ikont küldeni a telefonunk nyitóoldalára. 

2. Ne maradj le a Facebook-bejegyzéseinkről és nyereményjátékainkról

A Facebook-on hamarosan komoly nyereményjátékokat indítunk, a magyar válogatott játékosok eredeti ereklyéivel. Nem biztos azonban, hogy arról értesülhetsz a jelenlegi beállításaiddal. Tudtad, hogy a Facebook-posztok csak az adott oldal követőinek kb. 5-10 százalékához jutnak el? Mára több mint 80 ezren követnek minket a legnépszerűbb közösségi oldalon, ám hiába követsz minket, nem biztos, hogy minden bejegyzésünket látod majd az üzenőfaladon. Az itt látható néhány beállítással viszont minden bejegyzésünkről - így a nyereményjátékainkról szóló posztokról - is biztosan értesülhetsz! Először az asztali számítógépen és böngészőkön való beállítást mutatjuk meg. Látogass el IDE kattintva a Facebook-oldalunkra. Ha még nem vagy követőnk, kattints a Like/Tetszik gombra.

Ez azonban ma már nem elég a posztok követéséhez. Ahogy ábránkon látható, a közvetlenül mellette fellelhető Követés/Követed gombra navigálva legördül egy részletes beállítási lehetőség, ott érdemes a "Megjelenítés elsőként" és az "Értesítések / Bekapcsolva" gombokat megjelölni úgy, hogy egérrel a kívánt területre lépsz. Így a Facebook kék-fejlécében lévő pici földgömb ikonnál is kapsz értesítést, de ha ritkábban nyitod meg a Facebook-ot az asztali gépeden, akkor a legutóbbi csakfoci.hu bejegyzés biztosan megjelenik számodra. 

Ugyanez mobiltelefonon a Facebook alkalmazásban picit másként működik, de ezt is mutatjuk. Először a posztok elsőként való megjelenítését láthatod. A Követés/Követed gomb kiválasztásával elérhető a jobboldali képen látható képernyő, ahol ott a jobboldali, Megjelenítés elsőként funkciót kell kiválasztani. 

Ugyanitt bekapcsolhatók az értesítések is. A fenti, 2-es számmal ellátott képen (amely a Követed gomb megnyomásával jön elő) látható az "Értesítések kérése" szöveg, amely a mellette található kapcsoló megérintésével aktiválható. Viszont, ha nem mindegy számodra, miről kapnál értesítést, akkor az "Értesítések kérése" szöveget megnyomva a lenti, 3-as számú képernyő töltődik be. Ott kiválasztható néhány beállítással, miről is szeretnél értesítést. A Facebook napi öt értesítésnél többet biztosan nem küldd, de saját magadnak is testre szabhatod, miről is szeretnél értesítést kapni a Facebook alkalmazásodban. Természetesen szerintünk a "minden bejegyzésről" kapcsolót érdemes bejelölni! :) 

 

3. Kapcsold be az értesítéseket a legfontosabb híreinkről

Ez a funkció még nem aktív, de a feliratkozási lehetőséggel már most is találkozhatsz. Az internetes böngészők többsége - tehát a Chrome, Firefox, Safari, Edge is - képes a weboldalakról jövő ún. leküldéses értesítéseket kezelni. Amikor a csakfoci.hu oldalán jársz asztali gépről, laptopról, megjelenhet fent, a böngészősáv mellett egy kis felugró ablak, ahol engedélyezést adhatsz számunkra, hogy az igazán fontos hírekről, exkluzív információkról azonnali értesítést küldjünk a böngésződ számára. Ezt a funkciót nem csak a böngésző címmezője mellett tudod bekapcsolni, hanem a képernyő jobb alsó sarkában feltűnő kis csengő ikonnal is.

Természetesen nem fogunk bombázni percenként friss hírekkel, célunk az, hogy az igazán kiemelt jelentőségű hírekről, információkról küldjünk egy kis értesítőt. Terveink között szerepel az is, hogy idővel Te magad választhasd ki majd, egészen pontosan milyen tartalmakról, csapatokról, bajnokságokról kapj "figyelmeztető" jelzést.  

 

4. Tedd a könyvjelzők/kedvencek közé a csakfoci.hu-t asztali gépen, laptopon is!

Ha böngésződ megnyitásakor gyorsan szeretnéd elérni honlapunkat, elmentheted a csakfoci.hu-t a kedvencek közé vagy a könyvjelző-sávra. A könyvjelző létrehozásának az a legegyszerűbb módja, ha első lépésként beütöd a www.csakfoci.hu -t, vagy ellátogatsz a címlapunkra. 

Ezután nyomd meg együttesen a Ctrl+D (Macen: ⌘-D) gombot, majd a felugró ablakban válaszd ki a könyvjelző pontos helyét: Google Chrome-on lehetőség szerint a Könyvjelzősávot, Firefoxon a Könyvjelzők eszköztárat, Safarin pedig a Kedvencek mappát ajánljuk a könyvjelző kiválasztott helyének. Ha ez megvan, nyomd meg az Entert vagy az OK gombot, és végeztél is. Innentől kezdve a böngésző címsora alatt látható lesz a csakfoci.hu felirat vagy honlapunk ikonja, és arra kattintva könnyen betölthető az oldalunk.

Címkék: #Mobil
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz