A Fradi légiósa csodás és lehangoló dolgokat is mondott Magyarországról

Oliver Hüsinggel készítettek terjedelmes interjút Németországban. A Fradi német labdarúgója Budapestről, a magyar emberekről, az itteni körülményekről és lehetséges klubváltásáról is beszélt.
Budai László 2017. június 7., szerda 11:55
Oliver Hüsinggel készítettek terjedelmes interjút Németországban. A Fradi német labdarúgója Budapestről, a magyar emberekről, az itteni körülményekről és lehetséges klubváltásáról is beszélt.
Szerző: Budai László 2017. június 7., szerda 11:55

 

- Budapest elképesztő, egészen gyönyörű. Naponta három teljesen új kávézóra is rátalál az ember. Az időjárás remek, nagyszerű nevezetességek vannak: a Parlamentet, a Gellérthegyet vagy a Halászbástyát is említhetem. Éjszakánként pedig minden ki van világítva a Dunán, csak ajánlani tudom.

Hüsing sosem titkolta, hogy voltak problémái a beilleszkedéssel, hiszen első alkalommal állt légiósnak.

- Most tanultam meg, milyen idegennek lenni. Erre az ember nem gondol, amíg más helyen van. Persze a Werderből érkező játékosok odafigyelnek egymásra, és nekem is sokkal jobban törődnöm kellett velük, hogy megértsék, mi hogyan történik. Nem jó érzés, amikor mindenki nevet valamint, és te nem érted, hogy miért.

A 24 esztendős védő olyat is megtapasztalt hazánkban, amely elsősorban lelkileg viselte meg.

- A magyarok sokkal szenvedélyesebbek, mint mi, németek. Nagyon büszkék az országukra. De más területen is sok minden eltér. Meglátogattunk például egy kórházat, ahol rákbetegek voltak. Nagyon lehangoló volt látni, mert a magyar és a német kórházak között igen komolyak a különbségek. A gyerekek azonban tudtak örülni, mert csak ezt az oldalt ismerik. De meglátogattunk egy iskolát is, amely semmiben sem hasonlított az én iskolámra. Amikor ezt először tapasztalod meg, rájössz, milyen kiváltságos vagy, hogy hol nőttél fel.

Hüsing jelenleg a Ferencvárosnál tervezi jövőjét, de nem titkolja, hogy célja visszatérni a német futballba, méghozzá a legmagasabb szintre.

- Jól érzem magam a Fradinál, vissza is térek oda, hiszen még szerződésem van a klubbal. Persze, mindig ott van opciónak, hogy visszatérek Németországba. A Bundesligáról sem mondtam még le, mindig a maximumra törekszem.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz