Fradi-ajánlatról írnak a németek a válogatott csatár kapcsán

Ezzel a két klubbal versenyezhetnek a zöldek a korábban 2 millió euróért vásárolt támadóért, aki összesen 3 bajnokin kapott szerepet az idényben.
Dudás Gábor 2018. január 25., csütörtök 8:55
Ezzel a két klubbal versenyezhetnek a zöldek a korábban 2 millió euróért vásárolt támadóért, aki összesen 3 bajnokin kapott szerepet az idényben.
Szerző: Dudás Gábor 2018. január 25., csütörtök 8:55

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros kinézte magának a szlovén válogatott csatárt, Roman Bezjakot, akire a csapatánál az elmúlt időszakban nem számítottak, és ezért került szóba, hogy Thomas Doll - egyébként is egy mozgékonyabb csatárt kereső - együttese megszerezné őt. Bezjak korábban már beszélt is a zöld-fehérek vezetőedzőjével, ráadásul együtt is edzett egy ideig a Fradival.

A labdarúgó halogatta a válaszadást és kivárt, és december végén úgy tűnt, a 28 éves futballista Dirk Schuster edzőtől megkaphatja a lehetőséget a bizonyításra, így talán klubot váltania sem lesz szükséges a megfelelő mennyiségű játéklehetőség miatt.

Most azonban újra téma lett Bezjak távozása. A német fussballtransfers.com híre szerint három klub, köztük az FTC (valamint a lengyel Lech Poznan és Jagiellonia Bialystok) is ajánlatot tett a korábban 2 millió euróért vásárolt, majd 1 millióra, jelenleg pedig 800 ezerre taksált támadóért. Akinek az ügynöke, Klaus Funk úgy fogalmazott, hogy ha edzője számít rá a kiesés ellen vívott harcban a Bundesliga 2-ben, úgy szívesen marad Darmstadtban, de csak abban az esetben, ha tényleg építenének rá tavasszal.

A 19-szeres szlovén válogatott csatár 2016 nyarán igazolt az akkor még a Bundesliga első osztályában szereplő alakulathoz, és az előző idény őszén még 11 bajnoki találkozón helyet kapott a gárdában – gólt akkor nem szerzett -, majd  tavaszt már a horvát bajnok Rijekánál töltötte kölcsönben (16 meccs, 4 gól a bajnokságban, illetve 2 gól a török İstanbul Başakşehir elleni EL-mérkőzésen).

Visszatérve Németországba, a nyártól viszont sokáig egyetlen percet sem kapott a másodosztály osztályozós, 18. helyén álló klubjától a bajnokságban, novemberben és decemberben aztán összesen 110 percet játszott (egyszer kezdőként). A Kaiserslautern elleni szerdai, a vendégek vezetőedzőjének, Jeff Strassernek a szívinfarktusa miatt félbeszakadt, "tavasznyitó" bajnokin a keretben sem volt már a csatár.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz