A magyar klubvezető tanácsa a játékosainak: "Menjenek el dolgozni, vagy vegyenek fel munkanélküli segélyt"

A Veszprém az NB III-ban marad az MLSZ döntését követően, de valamennyi játékosa szerződését felbontja. Az ügyvezető egyetért a harmadosztályú idény lefújásával, de a gazdasági következmények a klub működésére is komoly hatással vannak.
Dudás Gábor 2020. május 5., kedd 21:18
A Veszprém az NB III-ban marad az MLSZ döntését követően, de valamennyi játékosa szerződését felbontja. Az ügyvezető egyetért a harmadosztályú idény lefújásával, de a gazdasági következmények a klub működésére is komoly hatással vannak.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 5., kedd 21:18

Az MLSZ hétfő esti döntésének értelmében az NB III 2019/2020-as idénye is befejeződött. A szövetség a félbemaradt idény záró táblázata alapján jelölte ki a feljutókat és kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutó csapatokat a harmadvonalba.

Olvastad már?
NB II-es maradhat a kiesőhelyen záró Tiszakécske - a III. Kerület lehet a döntés nagy vesztese
Nem lehet egyelőre pontosan tudni, hogy mely csapatok jutnak fel az NB II-be és melyek esnek ki. Mutatjuk a részleteket.
Elolvasom

A döntés értelmében az NB III Nyugati csoportjában szereplő, a bajnokság felfüggesztése előtt a kilencedik helyen álló Veszprém a következő idényben is a harmadosztályban szerepelhet, ha a feltéteket biztosan tudja vállalni – írja a vehir.hu, amely meg is kereste a klub ügyvezetőjét, Szabó Pétert, hogy mondja el véleményét a döntéssel kapcsolatban, illetve térjen ki arra is, hogy gazdasági szempontból mindez hogyan érinti az egyesületet.

- Úgy gondolom, hogy az MLSZ felelősségteljesen határozott: amíg a vírus jelen van, addig nem kockáztathatjuk azt, ami a legfontosabb, az egészséget. Ugyanakkor a döntés gazdasági következményeket is von maga után: hiába van élő szerződésünk a játékosainkkal június végéig, azokat kénytelenek leszünk felbontani velük a napokban.

Azt javasoltam a labdarúgóinknak, hogy akik tehetik, menjenek el dolgozni, illetve vegyenek igénybe munkanélküli segélyt

– nyilatkozta a klubvezető.

Szabó hozzátette, hogy az elmúlt időszakban is az egyesület minden dolgozójánál – beleértve a focistákat is – nagyarányú bércsökkentést kellett eszközölni a vezetőségnek, amely kedd délután hivatalos egyeztetésbe kezd az egyesület előtt álló feladatokról.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
A Kecskeméti TE meghosszabbította Szabó Alex szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz