A Lengyelország elleni bravúros győzelmünket követően a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi így értékelte a három pont megszerzését az M4 Sportnak adott interjújában.

– Mindenekelőtt gratulálok a játékosoknak, másodszor azt kell mondjuk, nagyon-nagyon sajnáljuk – kezdte az olasz szakember. – Tudjuk, ha ez az utolsó mérkőzés tétre ment volna, legalább a rájátszásért, akkor Lengyelország Lewandowskival játszhatott volna, nagy különbséget jelentett volna ez náluk. Sok kiváló játékosa van így is Lengyelországnak és nyerni is akartak, nagyon motiváltak voltak, győzelemmel akartak elköszönni a szurkolóktól. Nagyon büszke vagyok a srácokra, megmutattuk még egyszer, hogy néha nem a nagy nevek döntik el a meccset és jelentik a különbséget, hanem előfordulhat, hogy a megfelelő hozzáállással, erőkifejtéssel, motivációval képesek vagyunk arra, hogy elérjünk valamit, akkor is, ha a kvalitás szintjén van különbség.

Rossi kiemelte, hogy a magyar csapatból mindenki harcolt minden labdáért és emelt fővel jöhettek le a játékosok a pályáról, megmutatták, mennyire büszkén viselik a magyar válogatott mezét és ez nagyon fontos.

– Amikor a magyar nemzeti csapatért játszol, akkor büszkének kell lenned, ha nem, az kijön a pályán. Abszolút motiváltak és magabiztosak voltunk annak ellenére, hogy mennyi hiányzónk volt. Ami a taktikai részt illeti, szinte tökéletesek voltak a srácok, mindent úgy csináltak, ahogy a részletekig megterveztük, úgyhogy ez még inkább növeli a sajnálatunkat, mert a szeptemberi meccseket követően picit hiányoltam, hogy a játékosok nem követték a taktikai utasításokat. Itt a végén azt kell mondjam, hogy igazam volt. Nagyon sajnáljuk az Albánia elleni két mérkőzést, ez meghatározó volt a sorsunk szempontjából. Mindig azt mondom, amikor az én állásomban vagy, akkor nem egy klubot irányítasz, hanem a nemzeti válogatott, ami nem az én csapatom, nem a te csapatod, hanem az egész országé, így nekem felelősségteljesnek kell lennem és a jövőre kell gondolnom. Nonszensz meghívni 32, 33, 35 éves játékosokat, még akkor is, ha kiugró teljesítményt nyújtanak, de hozzáteszem, nem látok senkit, aki lenyűgözően játszana és meg kéne hívni. Sokkal jobb Magyarország számára, hogy esélyt adunk a fiataloknak, aztán ha megmutatják, hogy még nincsenek ezen a szinten, akkor majd változtatunk és keresünk másokat, de ez a két fiatal, Kiss Tamás és Balogh Botond jelenthetik a jövőt – zárta Marco Rossi.

Lengyel-magyar: Schäfer és Gazdag góljaival bravúrgyőzelemmel zártuk a vb-selejtezőt – videó