A Bene Ferenc vezette együttes idén begyűjtött egy-két komoly skalpot, az olaszok ellen 4-0-ra nyert Telkiben, majd a svájciak elleni dupla meccs első felvonását is megnyerte. Most egy újabb nehéz ellenfél következett, a svéd együttes, amely tavaly a legjobb nyolc közé jutott ezzel a korosztállyal az U17-es Európa-bajnokságon – írja az mlsz.hu.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első 15-20 percben több gólszerzési lehetőségünk is volt, de hiába érett a magyar találat, a svédek egy tizenegyesből váratlanul vezetést szereztek (0-1). A gól után szükségünk volt néhány percre, mire visszakerültünk a megfelelő ritmusba, de viszonylag gyorsan egyenlítettünk: a 31. percben egy svéd szögletet követő kontra végén Huszti András volt eredményes (1-1).

A második félidőben szinte végig dominálni tudott a magyar csapat, több gólhelyzetet is kialakítottunk, és a 75. percben egyet ki is használtunk közülük: egy labdaszerzést követően Tóth-Gábor Kristóf passzából a végig veszélyesen futballozó Skribek Alen lőtt gólt. A svédeknek az utolsó pillanatokban volt egy lehetőségük, de sikerült megtartanunk az előnyt, és megnyerni a találkozót.

Magyarország – Svédország 2-1

Magyarország: Onódi – Huszti, Varju, Farkas, Kalmár (Körmendi 74.) – Hidi, Nyári(Szabó 74.) – Skribek (Radics 86.), Cipf (Kapronczai 63.), Kovács (Kocsis 63.) – Tóth

Gólszerzők: Huszti 31., Skribek 75.