Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a magyar U21-es válogatott 1-0-s vereséget szenvedett az osztrákok elleni felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában. A találkozó után Gera Zoltán szövetségi edző értékelte a látottakat.

Bátortalanul kezdtünk, nem mertünk passzolni, nem kértük a labdát, távol voltunk egymástól nagyon. Kevés helyzetünk volt, egy ziccerünk volt, amit talán be lehetett volna rúgni. A második félidő jobban nézett ki, átálltunk négy védőre, akik beálltak, lendületet hoztak a csapatba. A második félidő pozitív, az első kevésbé, sajnálom, hogy egy pontrúgás miatt vesztettük el a mérkőzést, de erre is fel kell készülni. Azt gondolom, hogy azért lépegetünk előre és ezt pozitívumként kell felfogni – kezdte Gera Zoltán az M4 Sportnak.

A 40 éves szakember idén nyáron vette át az U21-es válogatott irányítását, és az elmúlt hat felkészülési mérkőzésen két döntetlen és négy vereség mellett tíz kapott gól, és két rúgott gól a mérlege.

Csalóka, mert vannak játékosok, akikről nagyon jó véleménnyel vagyok, de egyáltalán nem játszanak a klubcsapatukba és ez probléma, de nekik helyük van a csapatban és egyelőre ezt nehéz kompenzálni.

Gondolok itt a Tajti Mátyásra, a Schäfer Andrásra, akik klubjukban nem kapnak lehetőséget, de olyan szintet képviselnek, hogy erősségük a válogatottnak. Ebben kell előrelépni, játszani kell rendszeresen – tette hozzá.

Végül elmondta, reméli, hogy jövő márciustól eredményesebbek lesznek

Összességében jobbra számítottam, azt reméltem, hogy gyorsabban lépdelünk majd előre. Voltak olyan periódusok, amikor azt hittem, hogy jobb lesz, mégis visszaestünk. Remélem ezzel a hat mérkőzéssel letudtuk a felkészülési időszakot és márciustól eredményesebben fogunk játszani, több góllal, mert a két szerzett gól kevés, minőségben is előre kell lépni.

U21-es válogatott: Továbbra is nyeretlen a Gera-csapat – újabb magyar vereség a Puskás Arénában