A hazai rendezésű Eb-selejtezőkre készülő U17-es válogatottunk a horvátok legyőzésével fejezte be az augusztusi Telki Kupát, szeptember elején viszont nagyarányú vereséget (0-4) mért rá az orosz együttes – írja az mlsz.hu.

A csapat csütörtökön ismét összecsapott az oroszokkal a III. kerület pályáján. Az első félidőben szervezettebb magyar csapatot láthattunk, mint az első találkozón. Több veszélyes megindulásunk is azt mutatta, hogy önbizalomban, határozottságban, dinamikában előrelépett a válogatott. A 8. percben Lisztes Krisztián révén előnybe is kerültünk, aki egy szép akció végén egy átlövéssel szerezte meg az első gólt a találkozón. A 21. percben aztán az oroszok támadója csapott le egy hosszan előre ívelt labdára és ezzel egyenlített ellenfelünk.

A második játékrészre elfáradt csapatunk, ekkor jobban érvényesült az oroszok technikai tudása és sebessége, de mezőnyfölényüket nem tudták gólra váltani.

– Egyértelmű, hogy tovább kell lépnünk előre. Szervezettebben, dinamikusabban kell játszanunk és fontos, hogy az alaptechnikai és labdabiztonsági tényezők, mint az első labdaérintések és a passzok minősége javuljanak. A pálya tengelyében futballozók meghatározták a csapat játékfelfogását és sebességét, de aztán a fáradtsággal jöttek a hibák, amiken több koncentrációval és nemzetközi tapasztalattal lehet javítani. Kielemezzük ezt a két mérkőzést is, és az Eb-selejtező előtt még lesz egy dupla mérkőzésünk Franciaország ellen – nyilatkozta Belvon Attila a lefújást követően.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Oroszország 1–1

Magyarország: Bánfalni Gergő – Radványi Áron, Komlósi Bence (Lestál Szilárd, 70.), Szabó Tibor, Papp Csongor – Boros Zsombor (Katkó Kende, 57.), Lisztes Krisztián (Kokovai Csongor, 57.) – Farkas Jeromos (Pócs Balázs, 46.), Szűcs Tamás (Lukács Leon, 80.), Vecsey Zalán (Major Marcell, 46.) – Barkóczi Benedek (Mester Áron, 80.)