A Szélesi Zoltán vezette U17-es együttes a legjobb csoportharmadikok között került a tavaszi elitkörbe. Csoportunkba a holland, görög és a szlovák válogatottat sorsolták. Szélesi az mlsz.hu-nak latolgatta az esélyeket.

– A nevek alapján kaphattunk volna nehezebb és könnyebb csoportot is, viszont a selejtezők is megmutatták, hogy nem lehet csak a nevekből kiindulni az erőviszonyok felmérésekor. Fontos lesz, hogy jól sikerül-e a formaidőzítés, és kik lesznek bevethetők a mérkőzéseken. Az biztos, hogy még úgy is nagyon nehéz dolgunk lesz, hogy két csapat is továbbjuthat a csoportból, de a célunk természetesen az Európa-bajnokságra való kijutás, és mindent meg fogunk tenni ennek elérése érdekében.

Az U19-es válogatottunk csoportelső lett októberben Tímár Krisztián vezetésével. A mieink Törökországgal, Izraellel és Skóciával kerültek egy csoportba. A március végén sorra kerülő tornának Magyarország ad otthont, vagyis a mieinket a hazai pálya előnye is segítheti majd.

– Örülök, hogy elkerültük a legerősebb válogatottakat, ebből a szempontból szerencsés a sorsolásunk, és a hazai rendezés is előny lehet. Ugyanakkor ez egy nagyon erős és kiegyensúlyozott csoport, és miután csak az első jut ki az Eb-re, bravúrra lesz szükségünk ahhoz, hogy megvalósítsuk az álmunkat. Fontos, hogy a játékosaink addig is minél magasabb szinten szerepeljenek, és jó állapotban érkezzenek a tornára – mondta Tímár Krisztián a sorsolás után.

Kisorsolták az U17-es és az U19-es magyar válogatott elitkörös ellenfeleit