Alig több mint egy hónap van hátra a brazíliai U17-es világbajnokságig, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott felkészülése is a célegyenesbe ért. A vb-re való közvetlen felkészülés október 16-án kezdődik meg, de előtte még egy szeptemberi edzőtábor is szerepel a programban: az összetartás során két felkészülési mérkőzést játszik a válogatott Csáktornyán (Čakovec) a házigazda horvát együttessel.

Az első, keddi találkozón egyértelműen a magyar csapat akarata érvényesült idegenben is, Preisinger Sándor együttese már az első 20 percet követően (és a félidőben is) 3-0-ra vezetett Németh András, Horváth Milán és Major Sámuel góljával.

A kapuban az épp 17. születésnapját ünneplő Hegyi Krisztián remekelt, végül csak 11-esből tudtak neki betalálni a horvátok a 60. percben. A 72. percben betaláló Komáromi György, a Puskás Akadémia támadója végül 1 góllal és 2 gólpasszal zárt, így tevékeny részt vállalt a házigazdák 4-1-es legyőzéséből.

Folytatás csütörtökön (11 órakor), megint csak Horvátország ellen – és ismét Csáktornyán.

Taktikusan és éretten futballozva végig kontrolláltuk a meccset, örülök, hogy a legutóbbi összetartás óta eltelt rövid idő alatt ekkorát változtunk a helyes irányba. Mindenki koncentráltan játszott, mentálisan rendben volt, bízom benne, hogy ezzel visszatértünk arra az útra, amin az Eb-ig haladt a csapat. Külön örülök, hogy a visszatérő játékosok is pozitív képet mutattak, csütörtökön a keret minden tagja megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítsa, helye van a vb-keretben – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak.

U17 / U18-as felkészülési mérkőzés:

Horvátország – Magyarország 1-4 (Németh A. 6., Horváth M. 12., Komáromi Gy. 72., Major S. 13.)

Magyarország: Hegyi Krisztián – Orosz Donát (Hosszú Zétény, 46.), Balogh Botond, Horváth Milán, László Dávid – Ominger Gergő (Tóth Borisz, 62.), Posztobányi Patrik – Komáromi György (Hajdú Roland, 78.), Kosznovszky Márk (Baráth Péter, 62.), Major Sámuel – Németh András (Mester Csaba, 62.)

Így ünnepelte a magyar csapat a győzelmet:

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Megyeri Gábor (Budapest Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)

Védők: Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Budapest Honvéd), Orosz Donát (DVTK), Horváth Milán (Budapest Honvéd), Pereira Américo (ETO FC Győr), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia)

Középpályások: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC)

Támadók: Hajdú Roland (Ferencváros), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Molnár Rajmund (Benfica), Németh András (Genk), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

Amit a vb-szereplésről tudni kell

A magyar válogatott október 19-én utazik el a brazíliai Goiâniába, ahol 26-án kezdi meg szereplését az ötszörös U17-es vb-győztes Nigéria ellen. Október 29-én Ausztrália, november 1-jén Ecuador lesz a mieink ellenfele a goiâniai Olimpiai Stadionban. A hat csoportból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut a vb nyolcaddöntőjébe.

A mieink végleges, 18+3 fős keretét október 16-ig kell kijelölni, ebben a későbbiekben csak sérülés esetén lehet változtatni.