A szerb FK Crvena Zvezda az olasz UC Sampdoriával mérte össze erejét a Honvéd Kupa döntőjében – írja a honvedfc.hu. – A Zvezda az 5. percben Djuric góljával megszerezte a vezetést (1–0). A 27. percben Donato talált a szerb kapuba, ezzel kiegyenlített a Sampdoria csapata. A szünet előtt Donato megszerezte második gólját a mérkőzésen, ezzel az olasz csapat átvette a vezetést. Mituljikic találatával az 53. percben kiegyenlített a Zvezda, az így döntetlenre végződő mérkőzés tizenegyespárbajjal dőlt el. Először úgy látszott, szerb győzelem születik, de a Zvezda öröme korai volt, Lukic ugyanis Dolcini rúgása közben bemozdult, így újra kellett rúgni a büntetőt. Lukic másodszorra már nem tudta hárítani Dolcini lövését, így a VIII. Honvéd-kupát az olasz Sampdoria csapata nyerte meg.

A Budapest Honvéd-MFA együttese a 3. helyért küzdött meg az izraeli Maccabi Petah Tikva csapatával. Az izraeliek az első félidő végén szerezték meg a vezetést Joulani góljával (0–1). A szünet után a játék szinte csak az vendégek térfelén folyt, egy kapufáról kipattanó labda után Varga talált a Maccabi kapujába, így sikerült kiegyenlíteni (1–1). A 62. percben a kapu előtti kavarodásban Benczenleitner meglátta a helyet, és középről csavarta be a labdát a kapus mellett, ezzel megszerezte a vezetést a Honvéd (2–1). Alig két percre rá Benkő talált az izraeliek kapujába, ezzel tovább növelve a Honvéd előnyét (3–1). A 70. percben Benczenleitner megszerezte második gólját a találkozón, s egyúttal kialakította a végeredményt (4–1). A Budapest Honvéd-MFA tehát a VIII. Honvéd-kupán fölényes, 4–1-es győzelemmel a 3. helyen zárt.

A VIII. Honvéd-kupa végeredménye:

1. UC Sampdoria (olasz), 2. Crvena Zvezda (szerb), 3. Budapest Honvéd-MFA, 4. Maccabi Petah Tikva (izraeli), 5. Sparta Rotterdam (holland), 6. Sturm Graz (osztrák)