A magyar válogatott a házigazda fehéroroszok elleni döntetlennel és a lettek 3-0-s legyőzésével a háta mögött várta az utolsó csoportkört Minszkben, és abban a kényelmes helyzetben léphetett pályára a szerbek ellen, hogy egy döntetlennel is biztos a továbbjutása. A szerbek ezzel szemben egy győzelemmel és vereséggel várták a találkozót, így számukra egyáltalán nem volt még biztos a csoportból való továbblépés.

Ennek megfelelően a szerb csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, de a mieink védekezése nagyszerűen működött, stabilan, szervezetten játszottunk, a szerbek mezőnyfölényük ellenére alig tudtak lehetőségekig eljutni, inkább távoli lövésekkel próbálkoztak. A magyar válogatott nem kizárólag a védekezésre figyelt, a labdaszerzésekből gyors akciókat vezettünk, melyek végén több helyzetet is kialakítottunk, az első félidőben Németh Dániel járt a legközelebb a gólszerzéshez egy látványos támadás végén – írja az mlsz.hu.

A gólnélküli első félidőt követően a szerbek próbáltak támadásban maradni, de továbbra sem tudták megbontani a védelmünket. A játékrész közepén Stankovic második sárga lapja miatt tíz főre fogyatkozott az ellenfél, és támadói innentől kezdve szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapunkra. Mi viszont lőttünk egy kapufát, és kidolgoztunk néhány lehetőséget, gól azonban nem született.

Az utolsó percekben a mieink zavartalanul adogathattak a felezővonal közelében, a szerbek meg sem próbáltak labdát szerezni, kizárólag a döntetlen őrzésére figyeltek. Így pörgött le a négyperces hosszabbítás is, a magyar válogatott egy győzelemmel és két döntetlennel, 3-0-s gólkülönbséggel megnyerte a csoportját, és várhatja az elitkörös sorsolást.