Fél perccel a kezdő sípszót követően a brazilok máris helyzetbe kerültek, Rhyan tizenhét méterről eleresztett lövése a magyar kapu fölé szállt. A 11. percben egy kemény összeütközést követően Papp Milán maradt a földön, később le is kellett cserélni.

A 13. percben aztán jött a felcsúti gól: a Skribek buktatásáért megítélt szabadrúgást Magyar Zsolt tekerte gyönyörűen a jobb felső sarokba, mintegy húsz méterről. Tíz perccel később egy jobb oldali akciót követően ismét Magyar próbálkozott, labdája a jobb kapufa mellett ment el – olvasható a pfla.hu beszámolójában.

A fordulást követően a Flamengo nagyobb sebességre kapcsolt, ám komolyabb helyzetük nem igazán adódott. Az 51. percben Komáromi előtt adódott lehetőség a tizenhatoson belül, de nem találta el jól a labdát. A hosszabbításban Rodrigo tudott kapura fordulni a büntetőterületen belül, de Ásványi biztosan védett. A szervezett támadások mellett a Puskás Akadémia védelme is jól működött, többször állította sikeresen lesre a vendégek csatárait, így összességében megérdemelt magyar győzelem született.

A találkozót követő ráadás-büntetőpárbajt 5-4-re a Flamengo nyerte.

11. Puskás–Suzuki-Kupa, A-csoport:

Flamengo: Joao Fernando – Braian (Bruno Gabriel), Natan, Lucas, Jose Italo (Sidney) – Lucas Gabriel, Joao Victor, Yuri, Reinier – Rodrigo, Rhyan

Puskás Akadémia: Ásványi – Gáspár, Koch, Papp M. (Posztobányi), Körmendi – Sipos (Nagy Z.), Radics, Kocsis, Magyar – Papp L. (Komáromi), Skribek (Horog)

A további csütörtöki program:

14:15 KRC Genk – Sporting CP

15:45 Panathinaikosz – FC Bayern München