Akárcsak a magyar U19-es válogatott, úgy az olaszok is csoportgyőztesként jutottak októberben az Eb-selejtezők elitkörébe (7-0-ás gólkülönbséggel, a dánokat, a finneket és az észteket megelőzve), a hazaiak pedig tavasszal egyszer már legyőzték a mieinket 2018-ban (1-0-ra).

Ezúttal azonban Németh Antal csapata örülhetett. A mieink már a 2. percben megszerezték a vezetést, Szerető Krisztofer beadására Kiss Tamás érkezett, és megelőzve védőjét a rövid sarokba helyezett (0-1).

A fordulás után, a 47. percben Zeke Márió megkapta második sárga lapját, így tíz emberre fogyatkoztunk. Nem sokkal később egy ártalmatlannak tűnő szituáció végén az olasz csapatkapitány, Portanova fejjel kiegyenlített (1-1). Jött azonban az újabb fordulat, Szoboszlai Dominik a 61. percben 24 méterről, szabadrúgásból lőtt védhetetlenül a hálóba (1-2).

10 meccs, 7 gól, 5 gólpassz: Szoboszlai bombáit mutogatja Ausztria sztárcsapata – videó

A 73. percben megdupláztuk az előnyünket, a csereként beállt Schön Szabolcs cselezett befelé a jobb oldalról, majd nagyszerűen lőtte el a labdát a hosszú sarokba (1-3). Az olaszok a hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadtak, és egy beadást követő védelmi hibát kihasználva Riccardi góljával fel is zárkóztak (2-3), de az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezniük, így a magyar válogatott bravúros győzelemmel zárta az évet – számolt be az mlsz.hu.

– Nagy odaadással és akarattal játszott a csapat, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző. – A kiállítás felborította a terveinket, de jól reagáltunk a megváltozott helyzetre, veszélyesen kontráztunk. A védekezésünk végig stabil volt, a támadásba való átmenetekben pedig sokat léptünk előre, akár még több gólt is szerezhettünk volna. Voltak azért hibáink, két elkerülhető gólt kaptunk, de összességében jár a gratuláció a játékosoknak, mert szép győzelemmel fejelték meg az Eb-selejtezős továbbjutást. Szeretném megköszönni a stábtagoknak az egész éves munkát, mindannyian rengeteget tettek hozzá a csapat sikeres őszéhez.

U19-es mérkőzés:

Olaszország – Magyarország 2-3 

Magyarország: Kovács Péter – Kovács Krisztián, Mocsi Attila, Csóka Dániel (Bolla Gergő, 46.), Zeke Márió – Bokros Szilárd (Torvund Alexander, 86.), Csonka András, Szoboszlai Dominik (Szendrei Norbert, 86.) – Kiss Tamás (Molnár Dominik, 48.), Bencze Márk (Timári Norman, 63.), Szerető Krisztofer (Schön Szabolcs, 62.)

Goals from Portanova and Riccardi are not enough, Hungary celebrates in Recanati