Mint arról beszámoltunk, a hétvégén eddigi talán legjobb ausztriai mérkőzését játszotta a még mindig csak 18 éves magyar középpályás, Szoboszlai Dominik, aki a másodosztályú Liefering együttesében mesterhármasig jutott az Innsbruck elleni bajnokin (4-1).

Az utánpótlás-válogatott játékos egyértelműen csapata vezére volt: az ő büntetőből szerzett góljával szerzett vezetést a Liefering, majd a második félidőben, 2-1 után tulajdonképpen egyedül döntötte el a mérkőzést. Előbb a tizenhatos előteréből lőtt egy bombagólt a bal felső sarokba, majd szabadrúgásból tekert a jobb alsóba. Góljain kívül végig veszélyesen futballozott, több ízben csak centikkel tévesztett célt, illetve remek passzokkal játszotta meg társait.

Kiváló teljesítményére anyaklubjánál, a helyi élvonalbeli küzdelmeket (ismét) toronymagasan vezető Red Bull Salzburgnál is “felfigyeltek”, a legjobb és a leggazdagabb osztrák gárda hivatalos Facebook-oldalán tett közzé hosszabb összeállítást “álomgóljairól”,

kiemelve, hogy a 2018/2019-es idényben eddigi 10 mérkőzésén 7 gólig és 5 gólpasszig jutott.

Bő egy héttel ezelőtt írtunk arról, hogy Szoboszlai másodszor kapott lehetőséget bajnoki találkozón a Salzburgban, a Mattersburg ellen (2-1), ez volt az első alkalom tavasz óta, hogy az élvonalban is szerepelhetett a magyar tehetség. A Salzburg pedig ismét jelét adta, hogy komolyan számol az Ausztriában is nagy ígéretnek tartott magyarral.

Bitte anschnallen: Es folgen mehrere Traumtore auf einmal! 😉 'Wer ist der Nächste?' heute mit Dominik Szoboszlai! 💥 #WirSindZukunftPosition: Zentrales MittelfeldAlter: 1️⃣8️⃣Nationalität: 🇭🇺Leistungsdaten 18/19: 10 Spiele, 7 Tore, 5 Assists

Közzétette: FC Red Bull Salzburg – 2018. november 13., kedd