A magyar férfi U16-os válogatott kedden 2-1-s győzelmet aratott Olaszországban, felkészülési mérkőzésen. Belvon Attila együttese Simon Benedek tizenegyesével és Galántai Tamás szabadrúgásával diadalmaskodott az olasz együttes felett azután, hogy a csapat Belgium ellen is győzelmet aratott – írja az mlsz.hu.

– Az első félidőben nagyon tetszett a játékunk, szervezetten futballoztunk, veszélyesek voltak az átmeneteink. A második félidőben valamelyest visszaesett a középpályás védekezésünk, az olaszok többször meg tudták bontani a védelmünket, de egy kontra után sikerült megszereznünk a győztes gólt. Remélem, a csütörtöki visszavágón az első félideihez hasonló stabil játékot láthatok a csapattól, és egy újabb jó meccset játszunk a remek erőkből álló olaszokkal – értékelte a találkozót Belvon Attila.

Az U15-ös válogatott is győzni tudott kedden, Sándor György fiai Bencsetler Máté utolsó perces góljával 1-0-ra győztek le az UTE pályáján a horvát válogatottat.

– Hat új játékos szerepelt a kezdőcsapatban, ezért összeszokott játékról nem beszélhettünk, de a pályára lépő játékosok megvalósították, amit kértem tőlük: kezdeményező futballt játszottunk, bátran felvállaltuk a labdakihozatalokat. Örülünk a sikernek, de továbbra is a kiválasztás fázisában járunk, ezért nem az eredményesség határozza meg a munkánkat – mondta a mérkőzést követően Sándor György.