A felnőtt, és az U21-es válogatott is alulmaradt Horvátország ellen, így az U19-eseinken volt a sor, hogy a győri ETO Parkban javítsanak a mérlegen. Az előjelek ugyanakkor nem a mieinknek kedveztek: a héten korábban Grúzia házigazdájaként kapott ki a magyar csapat.

Bene Ferenc két helyen változtatott szerdai kezdőcsapatán: az eltiltott Kalmár Olivér helyére Körmendi Kevin került a csapatba, Tóth-Gábor Kristóf helyét pedig Beke Péter vette át csatár poszton – jelezte az mlsz.hu. A portál összefoglalójából kiderült, hogy az első félidőben a horvátok akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, és hatékonyabban építették az akcióikat. A mieink elsősorban a labdaszerzéseket követő gyors átmenetekre építették támadójátékukat, de az akcióink nem voltak kellően pontosak. A horvátoknak egy nagy helyzetük volt az első félidőben, a 24. percben egy labdaszerzés utáni lendületes támadás végén kevéssel tévesztettek célt. A szünetig nem változott a játék képe, az első 45 perc végéig nem született gól.

A második félidőt is jobban kezdte a horvát csapat, és az 53. percben nem érdemtelenül szerzett vezetést: egy bal oldali beadás után Saric előzte meg védőjét és fejelt kapura, Ásványi Balázs még beleütött ugyan a labdába, de az a keresztlécről a gólvonal mögé pattant (1-0). Bene Ferenc a kapott gól után kettőt cserélt, Nyári Patrik és Cipf Dominik lépett pályára, de a változtatások után is a horvátok domináltak, egy góljukat les miatt érvénytelenítette a játékvezető, majd Ásványi védett nagy helyzetben. A mérkőzés hajrájához közeledve próbált nagyobb energiákat mozgósítani támadásban a magyar csapat, de az időhiány miatt kapkodóssá vált a játékunk, sok pontatlanságot követtünk el a horvátok térfelén. A hajrában Varjú szabálytalanságáért büntetőt ítélt a játékvezető, amelyből a horvátok 2–0-ra növelték előnyüket. A hátralévő percekben újabb gól már nem esett, ezzel biztossá vált, hogy a magyar csapat nem lesz ott a tavaszi elitkörben.