A Bene Ferenc vezette magyar U19-es válogatott a győri ETO Parkban kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, Georgia válogatottja ellen. A mieink felkészültek a grúzok gyors támadójátékára, amely felnőtt szinten is komoly tapasztalattal rendelkező játékosaikra épül, ketten közülük már az A-válogatottban is bemutatkoztak, és alapemberei az orosz élvonalban szereplő Rubin Kazanynak. A mérkőzés első tíz percében a magyar válogatott lépett fel kezdeményezőleg, de a vendégek egy-egy gyors megindulása már ekkor is veszélyt jelentett.

A 11. percben is egy lendületes átmenetből kerültek helyzetbe a grúzok, csak szabálytalanul tudtuk megállítani az akciójukat, a 17 méteres szabadrúgásból pedig az egyik Rubin Kazany-játékos, Kvaratskhelia a kapunk jobb felső sarkába csavart (0-1). A gól után hiába irányítottuk a meccset, nehezen találtuk a grúzok védekezésének ellenszerét. A 25. percben Skribek Alen élesen belőtt szabadrúgása után a labda a kapufáról pattant ki, majd két perccel később Sribek szinte ugyanonnan, a balösszekötő helyéről végezhetett el egy szabadrúgást. Ismét élesen lőtt a kapu felé, a kapus nem tudta megfogni a labdát, Huszti András pedig közvetlen közelről a hálóba bombázott (1-1) – tudósított az mlsz.hu.

Tíz emberrel nem bírtunk a grúzokkal – Fotó: www.mlsz.hu

Csak rövid ideig volt nálunk a lélektani előny, mert a 42. percben Kalmár Olivér megkapta második sárga lapját, emberhátrányba kerültünk. Az első félidő hosszabbításában Ásványi Balázs védett hatalmasat, majd a kipattanót a keresztlécre lőtték a vendégek, így 1-1-es döntetlennel zárult a játékrész.

Jól kezdtük a második félidőt, Tóth-Gábor Kristóf nagyszerűen fordult le védőjéről az alapvonal közelében, és csak szabálytalanul tudták megállítani. A jogos büntetőt Skribek Alen magabiztosan értékesítette (2-1). A folytatásban emberelőnyben jelentős labdabirtoklási fölényben futballoztak a grúzok, egyre nagyobb nyomást gyakorolva a kapunkra. A 62. percben egy jobb oldali beadás után Guliashvili egyenlített (2-2), két perccel később Moistsrapeshvili is bevette a kapunkat, és ezzel más ellenfelünknél volt az előny (2-3). Hátrányban sem tudtunk újítani, a grúzok veszélyesebbek voltak, és kontrákból sem tudtuk megbontani a vendégek védelmét. A 82. percben Mekvabishvili is eredményes volt, ő állította be a 2-4-es végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén a horvátok 3-0-ra legyőzték a kazahokat. A szombati játéknapon, 20.00 órától a horvátokkal találkozunk az ETO Parkban.

A teljes mérkőzés

Magyarország – Grúzia 2-4 (Huszti A. 27., Skribek 50. – 11-esből, ill. Kvaracskeila 11., Guliashvili 62., Moistrapesvili 65., Mekvabisvili 81.

Magyarország U19: Ásványi – Huszti, Szűcs, Varju, Kalmár – Kocsis, Hidi – Bukta, Szabó (Radics , Skribek – Tóth-Gábor

Grúzia U19: Kutaladze – Kalandadze, Jangidze, Gelashvili, Kapanadze – Azarov, Mesiachenko, Mekvabishvili, Davitashvili – Kvaratshelia, Guliashvili

Piros lap: Kalmár 42.