Az Európa-bajnoki részvétel reális esélyének megtartása érdekében lépett pályára a magyar U21-es válogatott a svédek otthonában, a mieink számára egyértelműen a három pont megszerzése volt a cél.

Nem is kezdtünk rosszul, a 7. percben Zsótér lőtt rögtön kapura egy jobb oldali szabadrúgást, a kapus vetődve ütötte szögletre a labdát, a túloldalon Asoro tört be a bal oldalról, lövését Demjén magabiztosan védte. A félidő derekához közelítve Zsótér remek kapáslövése a jobb oldali kapufáról pattant ki, majd egy szöglet után a gólvonalon mentettek, ezért is hatott meglepetésként, amikor a svédek megszerezték a vezetést: a 26. minutumban Nilsson készítette le a labdát lövésre Andersson beadása után, Svanberg pedig a felső léc érintésével a hálóba bombázott (1-0). A bekapott gól kissé visszavetette a mieinket, a félidő befejezéséig nem sikerült újabb komoly helyzetet kialakítanunk.

A második játékrész szakadó esőben, az elsőnél kevesebb helyzettel zajlott, de egy perc után megduplázhatták volna előnyüket a hazaiak: Asoro ívelése után Nilsson járt közel a második svéd gólhoz, Katona azonban a gólvonalon menteni tudott. Az 58. percben Zsótér fejese szállt mellé, majd cserék és sárga lapok következtek a csúszós pálya miatt is egyre több hibával tarkított meccsen. A 80. percben Zsótér 16 méteres kapáslövése után Wahlqvist a gólvonalon a mellkasával blokkolt, ezzel pedig ellőtte puskaporát a magyar együttes, amely nem játszott rosszabbul ellenfelénél, de a vereséggel lemondhat Európa-bajnoki álmairól, illetve az olimpiai kvalifikáció esélyéről is.

Svédország – Magyarország 1-0 (Svanberg 26.)

A csoport állása:

1.Svédország 20 pont
2. Belgium 20 pont
3. Magyarország 11 pont
4. Törökország 11 pont
5. Ciprus 6 pont
6. Málta 0 pont