A Szélesi Zoltán vezette U17-es válogatott a csehek ellen kezdte meg szereplését a Telki Kupán. A két csapat tavasszal egy belgiumi U16-os UEFA-tornán találkozott egymással, akkor a csehek nyertek. Most a magyar válogatott kezdte jobban a mérkőzést, az első negyedórában három óriási helyzetet is kialakított, és a folytatásban is többször megszerezhette volna a vezetést, a vendégek nem kis szerencsével úszták meg kapott gól nélkül az első félidőt. Mezőnyben ugyanakkor kiegyenlített volt a játék, a magyar védelemnek is akadt dolga, de jól oldotta meg azt.

A fordulás utáni első percekben a csehek átvették az irányítást, két gyors helyzettel jelentkeztek, majd kiegyenlítődött a játék, mindkét kapu előtt alakultak ki lehetőségek. Kiss Ágostonnak egy alkalommal kellett bravúrt bemutatnia, a támadóink viszont több kecsegtető helyzetig is eljutottak, ám a lefújásig nem született gól, maradt a 0-0 – tudósít a mérkőzésről az MLSZ hivatalos honlapja.

Hétfőn következik a folytatás

A torna másik szombati meccsén 0-0-ra végződött a horvát-szlovák összecsapás. Válogatottunk hétfőn 17:30-tól Dorogon mérkőzik meg Horvátország U17-es együttesével.