A csehekkel, a horvátokkal és a szlovákokkal mérkőzik majd meg U17-es válogatottunk a Telki Kupán. A korosztály tavaszi Európa-bajnoki szereplése után ezúttal már nem a 2000-es, hanem a 2001-es születésű labdarúgókra számíthat Szélesi Zoltán szövetségi edző.

– Az előző korosztály Eb-szereplése miatt csak most tudtam átvenni a válogatottat, de jól ismerem a játékosokat, az elmúlt egy évben több mérkőzését is láttam a csapatnak, és vannak, akikkel már dolgoztam együtt az elmúlt időszakban. Emellett nagy segítséget jelent, hogy a korosztályt az elmúlt két évben irányító Belvon Attila is tagja a stábnak, vagyis minden szükséges információ rendelkezésre áll a bő keretet alkotó játékosokról – mondta az mlsz.hu-nak Szélesi Zoltán. – Az elmúlt napokban közelebbről megismerhettem a kerettagokat, és ők is megismerkedtek a rám jellemző stílusjegyekkel, amelyek kiegészítik a korosztályos válogatottjainkra jellemző, már jól begyakorolt játékot.

A játékosokban megvan a tehetség a sikerek eléréséhez

– A Telki Kupa nagy tradícióval rendelkező torna, nehéz mérkőzések várnak ránk, amelyeken szeretnénk jó eredményt elérni, de a legfontosabb, hogy a játékosok fejlődjenek, felvegyék a nemzetközi szinten megkövetelt ritmust, és a megfelelő mentalitással lépjenek pályára – tette hozzá Szélesi Zoltán. – Nagyszerű a csapatszellem a válogatottnál, fegyelmezett játékra képes az együttes, szeretném emellett az egyéniségeket erősíteni, és megtalálni azokat a futballistákat, akik vezérszerepet tölthetnek be a pályán. Nincs sok időnk az első tétmérkőzésekig, a Telki Kupa három mérkőzése után csak egy lengyelországi tornán játszhatunk nemzetközi mérkőzéseket az Eb-selejtezőkig. Optimistán kezdem meg a munkát a csapattal, jó mentalitású labdarúgókkal dolgozhatok együtt, akikben megvan a tehetség ahhoz, hogy az előző korosztályhoz hasonló sikereket érjenek el a válogatottban.

A torna 36 éves múltra tekint vissza, a tavalyi, 2000-es születésűekből álló csapat megnyerte a viadalt, így a 2001-esek címvédőként állnak majd rajthoz.

A magyarok mérkőzései

Július 29. 17:30 Magyarország – Csehország (Telki)

Július 31. 17:30 Magyarország – Horvátország (Dorog)

Augusztus 2. 17:30 Magyarország – Szlovákia (Telki)