A Belga Királyi Labdarúgó Szövetség (RBFA) hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontotta Marc Wilmots 2018-ig szóló szerződését.

Köszönetet mondtak a szakembernek az elmúlt négy évben végzett munkájáért, amelynek eredményeképpen a belga csapat a világranglista 54. helyéről az élre is tudott kerülni (jelenleg a 2.), 51 mérkőzéséből 34-et vett sikerrel a korábbi remek középpályás.

Ugyanakkor az RBFA megállapította, hogy az Eb-re kitűzött célokat nem érte el a csapat, és úgy döntöttek, új impulzusra van szüksége a gárdának, amelynek eredményeként reményeik szerint ennél komolyabb eredmények elérésére is képes lesz a válogatottjuk egy nagy tornán.

Belgium az E-csoportból, az olaszok mögött másodikként továbbjutva a magyar válogatottal találkozott a legjobb 16 között, 4-0-ra győzött, de a negyeddöntőben Wales elleni kapitulált (1-3).

A szövetség már keresi Wilmots utódját, akinek az első feladatára szeptember elsején, Brüsszelben kerül majd sor, ekkor csap össze Belgium – barátságos mérkőzésen – a spanyol válogatottal.