A román puterea.ro meglehetősen aggódva reagált arra a hírre, hogy a magyar Kassai Viktor lesz a péntek esti (21:00), párizsi Eb-nyitómeccs játékvezetője, mondván “eddig csak a francia játékosoktól tartottak“, most viszont már attól is, hogy az UEFA “szerencsétlen döntése” végett egy magyar játékvezetői csapat közreműködik majd a találkozón, ami a két ország rivalizálása miatt lehet szerintük aggályos.

A románok korábbi FIFA-bírója, a lap által megkeresett Ion Crăciunescu (1984-1996) így kommentálta Kassai delegálását.

Az UEFA nem hoz efféle döntéseket, nem szokta figyelembe venni az országok rivalizálását, semmi probléma nincs ezzel a döntéssel. Ha engem kérdeznek, Kassai nem rendkívüli bíró, teszi a dolgát, de engem eddig nem győzött meg. A román szövetség ezen a szinten nem tehet semmit a kinevezése ellen, nem vagyunk mi olyan nagy erő a labdarúgásban. Ha hibázni is fog, azt biztosan nem szándékosan, a franciák ellen aligha a bíráskodás lesz majd a legnagyobb problémának, sokkal inkább a saját csapatunk. A franciák azok a franciák, de mi mire leszünk képesek? A szerencsén kívül mi szólhat mellettünk?  – mondta a lapnak az egykori játékvezető.

A lap kitért röviden Kassai eddigi pályafutására is egyébként, kiemelve, hogy 40 éves kora ellenére már 2003 óta vezet nemzetközi meccseket és hogy a 2010-es vb-n, valamint a 2012-es Eb-n is részt vett a magyar sípmester. Akinek 2011-ben abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy a Barcelona és a Manchester United londoni BL-döntőjét vezethette. A cikkben arra is rámutattak, hogy Kassai négy évvel ezelőtt a román válogatott egyik meccsén is fújt, akkor 1-1-re végeztek Uruguay csapatával.