A román válogatott az Albániától elszenvedett 1-0-s vereségét követően az A-csoport utolsó helyén fejezte be az Európa-bajnokságot, amellyel érthető módon óriási csalódást keltett Romániában.

Az egyik legnagyobb sportlap, a Gazeta Sporturilor az “Évszázad szégyene!” címmel közölt cikket az internetes oldalán, amelyben komolyan előveszik Anghel Iordanescu szövetségi kapitányt, akinek a késői cseréket és a rossz taktikát is a szemére vetik. Egybehangzó vélekedés a helyi sajtóban, hogy a tréner 100. meccse egyben az utolsó is volt a nemzeti csapat élén. Komoly kritikát kapott továbbá Sadiku Tatarusanu kapus is, akit az elsőszámú bűnbaknak kiáltottak ki Romániában.

A Prosport eközben egy érdekes hasonlattal próbálta meg szemléltetni a románok gyenge teljesítményét az Európa-bajnokságon. Mint írják, a válogatottjuk csak akkor jutott volna tovább a tornáról, ha az UEFA a szabályokon változtatva mind a négy csapatot átengedi a következő körbe.

A román válogatott ráadásul a sajtóval is komolyan összerúgta a port az albánok elleni meccs után, ugyanis Vlad Chiriches csapatkapitány és a szövetség elnöke, Razvan Burleanu sem volt hajlandó nyilatkozni a találkozót közvetítő televíziónak. Később a sportvezető annyit ígért, komoly változások várhatóak a román futballban.