A 15-szörös magyar válogatott középpályás, Kovács István mindössze három bajnokin lépett eddig pályára a most futó idényben, miután októberben a bal térdével akadtak problémák és egy artroszkópos beavatkozással kellett eltávolítani a krónikus, degeneratív elváltozásokat a térdkalácsa alól, a szalag tapadásánál.

A 28 éves játékos ezt követően csak idén januárban, az Újpest elleni első tavaszi forduló alkalmával térhetett vissza a pályára, ezúttal viszont újra kezelni kell a térdét.

Kovács István előző héten fájdalmat érzett az ősz folyamán kezelt térdízületében. A Barcelonában elvégzett kontrollvizsgálat az ugrótérd-diagnózis kiújulását mutatta. Sajnos ez egy krónikus dolog, amely szinuszgörbe-szerűen, néha megjelenhet, ebben az esetben is ez történt. A kérdéses testrész kezelésben részesült, mely hatására úgy néz ki, hogy stabilizálódott a helyzet. Jelenleg arra várunk, hogy a játékos visszatérhessen az edzésmunkába, melyet első lépésben konditermi erősítéssel segítünk elő. A rehabilitációs folyamat ezúttal is a szokásoknak megfelelően zajlik: konditerem, futás, melyet erőnléti és rehabilitációs edző felügyel, majd amennyiben minden a terv szerint halad, a játékos megkezdheti a tényleges edzésmunkát, ennek előreláthatólag 2-3 hét múlva lesz itt az ideje – nyilatkozta a Vidi hivatalos oldalán Dr. Kovács Tibor csapatorvos.

Vidi: Korábbi magyar válogatott játékos veheti át az irányítást