A lengyel Slask Wroclaw 1-1-es döntetlent játszott az újonc Radomiak Radom ellen a helyi élvonalbeli bajnokság legutóbbi, 8. fordulójában. A sziléziaiak 27 éves magyar válogatott hátvédje, Tamás Márk sérülés miatt nem került be a keretbe.

Ez nem a taktika része – válaszolta arra a műsorvezetői kérdésre, mitől függ az, hogy egyszer a kezdőcsapatban kap helyet, aztán pedig a keretbe sincs nevezve. – Az edzőtábor óta egy kisebb sérüléssel bajlódok. Egy kisebb gyulladásról van szó, amikor jobban érzem a fájdalmat, akkor általában emiatt szoktam kimaradni a keretből. Hálistennek most már rájöttünk, mi a probléma. Pár nap alatt orvosoljuk és utána újra százszázalékos leszek, és minden meccsen végig tudok játszani.

A Slask Wroclaw magyar játékosa úgy gondolja, fizikálisan és mentálisan is sokat fejlődött Lengyelországban. Mint mondta, először került külföldre, így idő kellett neki ahhoz, hogy átálljon arra, hogy légiósként szerepel a csapatban, s mostanra már normálisan érzi magát, semmilyen különbséget nem érez, mint az érkezése előtt. Tamás nemrégiben átesett a tűzkeresztségen: az Andorra ellen 2-1-re megnyert vb-selejtezőn bemutatkozott a magyar válogatottban. Erről is nyilatkozott a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban.

Amikor láttam, hogy Marco Rossi szólt nekem, körülbelül öt másodperc alatt cseréltem mezt, és álltam oda az oldalvonal mellé. Óriási élmény volt, mindenki ezért dolgozik az életében. A debütálásom úgymond éhessé is tett, még többre vágyok ezután, mivel nagyon jó érzés volt magamra ölteni a címeres mezt – jelentette ki a védő, aki úgy gondolja nem volt valós veszély, hogy Andorra kiegyenlítsen a mieink ellen az utolsó percekben. – Úgy voltam vele, nincs az az Isten, hogy kiegyenlítsenek, bármit meg fogok tenni abban a 3-4 percben, hogy ez ne történjen meg. Volt egy kisebb hullámvölgy, de csapatként ebből ki fogunk mászni, és újra a régi magyar válogatottat fogja látni a közönség.

Az elmúlt három vb-selejtezőről (Anglia, Albánia és Andorra) a következőképpen vélekedett.

Az angolok ellen, telt ház előtt már a kispadon foglaltam helyet. A hangulatot megtapasztalni teljesen más belülről, mint kívülről. Rázott a hideg a himnusz alatt is. Euforikus másfél hét volt számomra,  de azt is éreztem, van feszültség a csapaton belül, mert nem úgy alakultak az eredmények, ahogy elterveztük. Hálistennek még mindig van esélyünk a második hely megszerzésére, még ha nem is lesz olyan egyszerű. De nem lehetetlen. Ameddig van rá esélyünk, addig küzdeni fogunk. Nagyon tetszett az ottani lét, a csapat és az összetartások is. Bízok benne, hogy még többször részt tudok venni – jelentette ki, majd azt is elmondta, számít-e újabb meghívóra a szövetségi kapitánytól.

Még most csend van. Egy héttel a kerethirdetés előtt szokták jelezni, hogy benne vagy a bő keretben, utána a szűkítésnél is felhívnak, és elmondják, mikor kell ott lenni az edzőközpontban. Nagyon bízok az újabb meghívóban, hiszen mindent megtettem érte. Rajtam nem fog múlni, a mester döntése, hogy képzeli el a következő két mérkőzést – zárta szavait  Tamás.

Megszületett a FIFA döntése a botrányos magyar-angol vb-selejtezőről