A tavasszal még NB I-es Haladás vasárnap minden eddiginiél mélyebbre csúszott a tabellán, a Nyíregyháza szombathelyi sikerével (3-1) a kiesőzónába küldte a zöld-fehéreket.

Az eddigi 13 meccséből mindössze kettőt megnyerő Halit ráadásul egy másik csapás is érte a mérkőzésen: a 77. percben térdsérülés miatt veszítette el saját nevelésű alapemberét, Németh Máriót. A 24 éves középpályásnak 2016. október 22-én, Mezőkövesden a bal térdében elszakadt az elülső keresztszalagja, akkor a műtétet követően hosszú hónapokot kellett kihagynia. Most is hasonló sérülésre gyanakszik a játékos, akire még további vizsgálatok várnak.

Balról befelé csináltam egy cselt a jobb lábammal, ám a bal térdem leragadt. Éreztem, hogy nagy a baj, úgyhogy le kellett jönnöm a pályáról.

Egyelőre annyira nem fáj, mint a mezőkövesdi meccs után, de félek tőle, ismét elszakadt a keresztszalagom – legutóbb nyolc hónapot kellett kihagynom ezzel a sérüléssel.

Mindenesetre reményeim szerint a hét elején – talán már kedden – MR-vizsgálatra mehetek, utána okosabbak leszünk – nyilatkozta Németh a haladas.hu-nak.

A futballista 2006 óta tartozik a Haladás kötelékébe és 2012-ben mutatkozott be a felnőtt csapatban, 129 NB I-es és 13 NB II-es mérkőzésen lépett eddig pályára szombathelyi mezben, 20 élvonalbeli és 2 másodosztályban szerzett gól fűződik a nevéhez.