Éppen két hete, hogy a Fenerbahce magyar válogatott védőjét, Szalai Attilát hordágyon kellett levinni a Sahtar Donyeck elleni jótékonysági mérkőzésről, mert – mint utóbb kiderült – a játékosnak kificamodott a válla. A török klubnál azóta természetesen folyamatosan kezelik a csapat alapemberét, és úgy tűnik, jól halad Szalai rehabilitációja.

A Besiktas elleni csúcsderbin akár visszatérhet

A legfrissebb hírek szerint a Fener orvosi stábja megpróbálja “összedrótozni” Szalait a vasárnapi török csúcsderbire, a Besiktas elleni idegenbeli összecsapásra.

Persze az még így is nagy meglepetés lenne, ha a védő valóban csapata rendelkezésére tudna állni.

A magyar játékos együttese egyébként kiváló formában van, legutóbbi nyolc bajnokiját zsinórban megnyerte, így egészen a második helyig jött fel, amely Bajnokok Ligája-selejtezőt érne. A bajnoki címet a Trabzonspor már megszerezte, az ezüstérmes pozíció megtartása azonban kulcskérdés lehet, jelenleg négy pont a Fenerbahce előnye a harmadik Konyaspor előtt, és még három forduló van hátra.

Talán még ennél is fontosabb lenne a három pont a másik isztambuli együttesnek, a Besiktas ugyanis hat pontra van a még EKL-selejtezőt jelentő negyedik helytől, így muszáj lenne nyernie, ha jövőre indulni szeretne a nemzetközi kupában.

Szalai szerepeltetése tehát különösen fontos lenne a Fenernek a mindkét együttes számára sorsdöntő derbin. A Szalai sérülése utáni napokban egyébként a török sajtó éppen azt jósolta, hogy legkorábban a Besiktas elleni találkozóra állhat készen a játékos.