Szörnyen indult a 2019-es év a szlovák élvonalbeli MSK Zilina csapatkapitánya és középpályása, Michal Skvarka számára, aki a téli felkészülési időszak előtt két nappal, futás közben súlyos térdsérülést szenvedett – közel két hónap pihenőre kényszerül –, aminek következtében meghiúsult az a terve, hogy kipróbálja magát egy külföldi bajnokságban is.

A kétszeres szlovák válogatott labdarúgó sport.sk-nak adott nyilatkozatából pedig az is kiderül, hogy a Ferencváros is szívesen leigazolta volna.

Nagyon szívesen mentem volna a Fradihoz, bevallom, új kihívásra vágyom. Ugyanakkor még nem tudtam, hogyan fog erre reagálni a Zilina vezetősége, ezért teljes mértékben a téli felkészülés kezdetére koncentráltam – mondta Skvarka, akivel kapcsolatban megszólalt az ügynöke, Martin Petráš is.

Tárgyaltunk is már a Ferencvárossal, a játékos szerződésének minden egyes részletéről megegyeztünk, a két klub azonban az első találkozót követően még nem jutott egyezségre, másnap pedig Michal sajnos megsérült.

Kiderült: A Fradi nyáron már csak minimális mozgást tervez

Az ügynök hozzátette, nehéz megmondani, hogy a nyáron újra képbe fog-e kerülni a Fradihoz való igazolás. Martin Petráš elmondta, a Ferencváros vezetői a téli átigazolási időszakban akarnak nagyobb változásokat a csapat háza táján, nyáron csak minimális mozgást terveznek a játékoskeretben.

A Fradi azt akarta, hogy Michal még a következő szezon kezdete előtt megismerje a csapatot és a bajnokságot, jól beilleszkedjen. Sajnáljuk, mert nagyon közel voltunk a klubváltáshoz, ami egy igazán érdekes kihívás lett volna a számára – zárta a nyilatkozatát az ügynök.

A 26 éves Skvarka kis megszakításokkal 2009 óta szerepel Zsolnán, háromszoros szlovák bajnoknak mondhatja magát csapatával. A Fortuna Ligában 207 találkozón lépett pályára és 43 gólt szerzett.