Hétfőn vált hivatalossá, hogy meghívót kapott a magyar válogatottba a Szerbia és az Észak-Írország elleni felkészülési mérkőzésekre a Barnsley univerzális játékosa, Callum Styles is. A 21 éves labdarúgónak addig is két fellépése is lenne klubcsapatában, ám a Yorkshire Post cikke szerint egyelőre úgy tűnik, hogy a Bristol City elleni kedd esti bajnokit kénytelen lesz kihagyni sérülés miatt – mint ahogyan legutóbb, a Fulham ellen sem léphetett pályára.

A portál megjegyzi, hogy a középpálya baloldalán és közepén is bevethető játékos válogatottbeli debütálása azonban nincs veszélyben, sőt nagy valószínűség szerint már hétvégén, a Sheffield United elleni idegenbeli mérkőzésen is visszatérhet a Barnsley kezdőcsapatába – ezt megerősítette Poya Asbaghi vezetőedző is.

– Még mindig kiértékelés alatt az állapota, de ha még kedden nem is játszhat, a Sheffield ellen szinte már biztos, hogy teljesen fitt állapotban lesz – mondta Asbaghi, aki Styles válogatott meghívójára is kitért. – Természetesen büszkék vagyunk rá. A nemzetközi tapasztalat sokat jelent egy játékosnak, és egy igazán szép dicséret a klub számára is. Edzőként magam is részt vettem a válogatott futballban, és tudom, hogy ha a játékosok jól tudják kezelni a klub és a válogatott játékot, akkor sokkal magasabb szintre eljuthat a fejlődése. Nagyon nagy megtiszteltetés, amikor egy országot képviselsz, függetlenül attól, hogy ki vagy. Styles egy fiatal játékos, akiben nagyon hiszünk, ezért nagyon örülünk ennek a meghívónak, sokat fejlődhet a válogatott színtéren a minőségi ellenfelek ellen.

A portál továbbá viccesen megjegyzi, hogy Callum Styles eddigi beceneve, a “Bury Baggio” (amit a szülővárosáról és a legendás olasz játékosról kapott) mostantól akár a “budapesti Baggio” is lehet – klubja is így gratulált neki a meghívóhoz.

Magyar válogatott: Egy rekorder és két újonc is van az ellenfél keretében