A Kicker szerdai beszámolója szerint Sallai Roland, a német élvonalbeli Freiburg támadója továbbra is a visszatérésén dolgozik azok után, hogy egy hónappal ezelőtt a Leipzig elleni bajnokin ütközött a válogatottbeli csapattársával, Willi Orbánnal. A 24 éves játékos már a héten csapatszintű edzéseket végezhet, azonban a szombaton a Frankfurt ellen (15.30) a pályára lépése még túl korai lenne, ezért nem kockáztatják a játékát.

A térde ugyan egyre jobban van, de nagy valószínűség szerint a nemzetközi szünet előtti játékra még így sem lesz elég. Sőt, szerintem a válogatott meccseken sem lesz bevethető, mert hatalmas ütés érte a térdét és óvatosnak kell lennünk a keresztszalaggal. Bár a szalag “stabil”, de nem szabad túl nagy kockázatot vállalnunk – mondta korábban Christian Streich, a Freiburg vezetőedzője.

Sallai a sérülése miatt kihagyta a Wolfsburg, a Fürth és a Bayern München elleni bajnokit, majd a magyar válogatott utolsó két, gyakorlatilag már tét nélküli világbajnoki selejtezőjét is. Az idei szezonban 9 meccsen lépett pályára, ezeken egy gól és gólpassz fűződik a nevéhez.

A Bild helyzetjelentést adott Szoboszlai és Gulácsi állapotáról – ekkor térhetnek vissza