A Bild keddi beszámolója szerint a német élvonalbeli Leipzig ma délutáni edzésén ismét a csapattal edzett Gulácsi Péter, aki hasizomsérülése miatt lemondta a magyar válogatottban való szereplését a San Marino és a Lengyelország elleni utolsó két vb-selejtezőn. Ha minden a tervek szerint halad, a szombati, Hoffenheim elleni (15.30) bajnokin újra pályára léphet.

Szoboszlai Dominik esetében a napilap megemlítette, hogy egyelőre könnyített munkát végezhetett, és úgy terveznek Lipcsében, hogy szombatra játékra alkalmas állapotba kerül.

Mint ismert, Gulácsi sérülés miatt nem játszhatott a magyar válogatott utolsó két, San Marino és Lengyelország elleni vb-selejtezőjén. Akkor a Leipzig edzője, Jesse Marsch helyzetjelentést is adott kapusa állapotáról. Közvetlenül a lengyel-magyar vb-selejtező előtt Szoboszlai sem állhatott Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére, mivel a vasárnapi edzésen izomfájdalmat érzett a combjában, ami nem javult, így visszatért klubjához.

Rajtuk kívül Willi Orbán is sérüléssel bajlódott, a legutolsó hírek szerint a combizomhúzódással bajlódó védő szorgalmasan dolgozik a minél előbbi visszatérésén, nemrég még egyéni edzésen vett részt, a programjában már a futás is szerepelt. Várhatóan a nemzetközi szünet után, ő is bevehető lesz a Hoffenheim elleni bajnokin.