Kedves gesztussal lepte meg a kisvárdai utánpótláscsapatok technikai vezetőjét az Újpest az NB I előző fordulójában. A fővárosiak  „Spekker T. 16” feliratú, a játékosok által aláírt mezzel érkeztek, amit Spekker Tamásnak hoztak amolyan fájdalomdíjként a hat éve történtek miatt.

A technikai vezetői a klubhonlapnak elmondta, 2013-ban kisvárdai játékosként tagja volt az NB II-be jutott csapatnak, és harminckét évesen úgy gondolta, egy évet még futballozhat a másodosztályban, egy júliusi napon azonban az Újpest második csapatával játszottak edzőmeccset a Várkertben, ahol a vendégek egyik próbajátékosa olyan balszerencsés módon csúszott rá a lábára, hogy eltört a síp- és a szárkapocs-csontja is.

– Még aznap este megműtöttek, a baleset miatt el kellett halasztani a közelgő esküvőmet is, majd hosszú rehabilitáció következett, a pályafutásomat pedig orvosi javaslatra nem folytattam. Akkoriban már készültem a futball utáni életemre, ami így felgyorsult, és így lettem technikai vezető valamint utánpótlásedző.

Nem titok, édesapám nagy Újpest-szurkoló, így számára különösen fájó volt, hogy a kedvenc csapata elleni meccsen jártam így.

Meglepetés volt számomra az újpestiek szombati gesztusa, amit ezúton is köszönök nekik. Apai örökség, hogy az én vérem is lila egy kicsit, úgyhogy remélem, magára talál a csapat, de azt persze cseppet sem bántam, hogy a szombati meccset mi nyertük meg – nyilatkozta Spekker Tamás a kisvárdai klubhonlapnak.