Mint ismeretes, a sérülések is fontos szerepet töltöttek a hétfői magyar-szlovák Eb-selejtezőn. Nagy Ádám és Pátkai Ádám játéka még egy nappal a találkozó előtt is kétséges volt, a Bristol City középpályása végül 65 percet tudott a pályán tölteni – épp fehérvári csapattársa váltotta az ekkor már erősen sántikáló Nagyot, akinek a lecserélése már korábban is felmerült a mérkőzésen.

Lovrencsics Gergőt kényszerűségből kellett lekapni a pályáról már a 30. percben, a Ferencváros jobbhátvédjének a combizma sérült meg, így ő nem is játszhat klubja hétvégi, Paks elleni bajnoki mérkőzésén.

– Gergő nevében köszönjük az aggódást, a hétvégén biztosan nem lép pályára, a folytatás azonban biztatóbb – mondta a csapatkapitány állapotáról az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a klub szurkolói ankétján.

A legfrissebb hírek szerint pedig Szalai Ádám is megsínylette a szlovák védelem kemény belépőit – bár a szlovák sajtó egy része szerint ő is “sokat fetrengett”. Mainzi edzője, Sandro Schwarz elmondása szerint kétséges, hogy ott lehet-e a nyáron visszaigazolt csatár a Hertha elleni bajnokin a pályán.

Meglátjuk, hogyan alakul a dolog szombatig. Ádám egyelőre nem tudott edzeni az Eb-selejtezőn összeszedett sérülése miatt. A csütörtöki vizsgálatokon még kiderül, hogyan áll jelenleg a sérülése, pénteken még edzünk egyet, aztán szombaton majd elválik, milyen döntést hozunk Szalai pályára küldéséről.

Orbán Szlovákia után már a Bayern-verésre készül: “Lewandowski? Ezzel ő sem tud mit kezdeni…”