Amint arról a csakfoci.hu is beszámolt, bokatörést szenvedett a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt a péntek esti stadionavató 83. percében, miután szerencsétlen becsúszás után a földön maradt, és hordágyon kellett levinni a pályáról.

Az Uruguay elleni meccs után honlapunk elsőként jelezte, a DAC-játékos jobb lábát a lefújás után folyamatosan jegelték az orvosi stáb tagjai az öltözőben, és értesüléseink szerint mankókkal hagyta el a stadiont, majd azonnal kórházba szállították. A 16-szoros magyar válogatott játékos még aznap éjszaka MRI-vizsgálaton vett részt, amely kimutatta a sérülés tényét.

A történtek után Kalmár a közösségi oldalán üzent az érte aggódó szurkolóknak.

Erősebben térek vissza – írta a 24 éves futballista, akire több hónapos kihagyás vár. Az Instagramon közzétett bejegyzése után több százan kívántak neki jobbulást, a drukkerek mellett a válogatott csapattársa, Gulácsi Péter és a napokban szerződést hosszabbító klubtársa, Vida Kristopher is.

A DAC csapatkapitánya korábban hónapokig krónikus térdszalaggyulladással küszködött, ezért augusztus közepén térdműtéten esett át, kénytelen volt kihagyni a szlovákok és az azeriek elleni Eb-selejtezőt.

A problémáim még a tavaszi szezon előtt kezdődtek, s fokozatosan kipróbáltuk a konzervatív kezelés összes lehetőségét. Sajnos, ezek nem segítettek megszüntetni a fájdalmat, ezért mutattam meg a térdem több magyarországi és szlovákiai szaktekintélynek is. Megegyeztünk abban, hogy megnyitják és kitisztítják – nyilatkozta akkor a Dunaszerdahely légiósa.

Válogatott: Kiderült, mennyire súlyos Kalmár sérülése – itt a pontos diagnózis