Mint ismeretes, Kalmár Zsolt az Uruguay elleni stadionavató 83. percében, egy ütközést követően szenvedett súlyos sérülést. Hordágyon vitték le a pályáról, majd az MRI-vizsgálat kiderítette, hogy bokatörés miatt hónapokig nem léphet majd pályára a DAC és a magyar válogatott középpályása.

Hallottam a pattanást és nagy fájdalmat éreztem. Egyből gondoltam, hogy eltört a bokám – idézi Kalmár nyilatkozatát a felvideksport.hu. – Amikor az öltözőben levetkőztem, egy kicsit megnyugodtam. A bokám nem lilult be és nem is dagadt meg az alatt a néhány perc alatt. Elkezdtem gondolkodni, hogy lehet szerencsém volt. Aztán kórházba szállítottak, majd ott az orvosok közölték, hogy sajnos törés a diagnózis – folytatta a DAC csapatkapitánya, aki vissza is nézte videón a sérülését.

Megnéztem. Borzasztóan nézett ki a sérülés. Amikor láttam, újra elkezdett fájni a bokám. Senkinek nem ajánlom, hogy rákeressen a pillanatra az interneten.

Kalmár próbál azért pozitívumot is találni a történetben.

Bár ez pályafutásom legsúlyosabb sérülése és hosszú kihagyás vár majd rám, jó hír volt, hogy nem kellett megműteni. A csont szerencsére nem mozdult el. Három hónap múlva talán már elkezdhetek edzeni. Az ilyen sérülések esetén viszont az előrejelzések nem mindig helytállóak.

A Puskás Aréna avatója után jött a magyar válogatott számára a Wales elleni kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtező, amelyen végül nem sikerült kivívni a kijutást.

A meccset otthon néztem. Természetesen nagyon szomorú voltam, hogy nem sikerült győznünk. Mentálisan jól felkészültünk a mérkőzésre, de Wales egyszerűen jobb volt. Lesz még egy esélyünk a pótselejtezőn. Remélem, hogy megvalósítjuk az álmainkat és sikerül kijutnunk – nyilatkozta a középpályás.

TOVÁBB: A teljes cikk itt olvasható – kattints!